November 7th, 2014

Afgelopen zaterdag was het weer een echte voetbalmiddag op de Hroe. Drie ploegen speelden ditmaal in de veilige thuis haven. Groede F2 mocht het opnemen tegen Sluis F2, Groede E1 mocht zich gaan meten met Cadzand E1 en de d-pupillen namen het op tegen Duiveland D1. Groede B1 speelde een uitwedstrijd en ging op bezoek bij de v.v. Spui.

Om 10.00 uur ‘s ochtends mochten zowel Groede F2 als Groede E1 aantreden. Voor aanvang van hun wedstrijd, werden ze allereerst op de teamfoto gezet (die zowel op deze site als in het fotoalbum te vinden zijn) door fotograaf Marc van Steenberghen. Nadat de fotosessies achter de rug waren, konden de jeugdige spelertjes zich gaan richten op hun wedstrijd.

De trainers van Sluis F2 en Groede F2 zagen dat er een redelijk leeftijdsverschil was tussen de twee teams en besloten zeer sportief dat Groede F2 met 10 spelers mocht aantreden en Sluis F2 er maar 7 zou opstellen. Het overtal situatie voor de Groedenaren legde jammer genoeg geen windeieren, nog voor rust werden er al dubbele cijfers gehaald door de sluisenaren. Gelukkig bracht dat de toekomst van Groede niet van de wijs en na een stevig bakkie ranja, kon er weer met volle moed tegen aan gegaan worden. De trainers van de F-pupillen deden enkele tactische wijzigingen, om zo de strategie van Sluis te ondermijnen. Dit leek zowaar te lukken, want Groede kwam zowaar tot het doel van Sluis. Aan de andere kant liet de kleine keeper van Groede zich van zijn beste kant zien, en wist enkele ballen goed te pareren. Toch kon hij niet voorkomen dat Sluis F2 uitliep naar een 15 – 0 score. De vraag van een spelertje van Sluis aan de scheidsrechter illustreerde perfect deze uitermate sportieve wedstrijd; “Meneer, van mij mag Groede eigenlijk ook wel een keertje scoren hoor”.

Bij de E-pupillen werden er geen dubbele cijfers gehaald, maar werd de wedstrijd wel in het voordeel van Groede beslist. De twee-delige technische staf van Groede E1 had de tegenstander Cadzand maanden lang goed geobserveerd en tot de conclusie gekomen dat er in deze wedstrijd meer gescoord moest worden dan Cadzand. En zo geschiedde ook, Groede wist maar liefst 7 maal te scoren en Cadzand maar 2 keer. Een puike winst partij dat na de penalties en het handje-schudden, werd afgesloten met een gezamenlijke “de Hroe is ier en de Hroe is daar”.

De D-pupillen stonden 6 punten achter op Groede D1 en hadden dus gebrek aan een overwinning. Die kwam er echter helaas niet, want Groede moest tot wel 11 doelpunten slikken en kon hier maar 2 treffers tegenover zetten. De junioren van Groede, Groede B1, kwamen in actie in Spui. Tegen de B1 van de plaatselijke voetbalvereniging, wisten de B-junioren de overwinning niet naar zich toe trekken. Er werd uiteindelijk met een 3 – 1 nederlaag weer terug afgereisd naar de Hroe.