November 4th, 2014

Groede 1 keek in de eerste helft tegen een 0 – 1 achterstand aan tegen het brabantse Rimboe. In de tweede helft werd er echter hard gewerkt door de Groedenaren en wisten zij tot twee maal toe het net te vinden. Zodoende werd er een keurige overwinning geboekt op de brabanders, waarbij er door een bepaalde speler van Groede in deze wedstrijd niet alleen op Rimboe een overwinning werd geboekt…

Zondag 02 november mocht Groede 1 zich gaan revancheren op de totale-off day van vorige week in Lamswaarde. De tegenstander voor deze dag was wederom een onbekende; Rimboe. De groen-witte brigade uit Wouw, stonden op 2 punten afstand van Groede en kon dus gezien worden als een geduchte tegenstander. Andre de Nooijer kon deze wedstrijd niet beschikken over de geblesseerde Kika Menue en Wesley Hoogstad, wel mocht Sven Verploeg na een slepende liesblessure weer deel uitmaken van de selectie. Ook Arno van den Hemel was toegevoegd aan de selectie, om zo eventueel weer na lang blessureleed zijn eerste speel minuten weer te maken.

Om 14.30 uur klonk het eerste fluitsignaal van de wedstrijd over sportpark ‘Aan de Traverse’. Groede begon in een ietwat aangepaste opstelling ten opzichte van vorige week. Vroeg pressie op het spel van Rimboe moest zorgen voor een vliegende start van Groede. Deze tacktiek bleek echter lastiger in de praktijk dan in theorie. De bevelen werden wel goed opgevolgd om pressie te zetten, maar vaak op de verkeerde momenten of door te weinig spelers. Zodoende kon Groede de opbouw van Rimboe moeilijk verstoren en werd het spelbeeld vooral op het middenveld bepaald. Toch kreeg Groede via Freek Knetsch en Wesley Steijaert een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer, maar het ontbrak aan effectiviteit. Na een half uur spelen was Henk Fenijn het dichtst bij de openingstreffer. Een vrije trap vanaf de hoek van de zestien, wist de visserman prachtig over de muur te krullen. De bal raakte echter onderkant lat en stuitte nog voor de lijn het doel gebied uit. Ook Rimboe was een aantal maal gevaarlijk en had dit voornamelijk te danken aan het slechte verdedigen van Groede. Gelukkig stond keeper Ricky Verkruijsse goed op zijn post en kon het doel van Groede schoon houden. Tien minuten voor de rust moest Ricky toch een keer vissen, toen Rimboe tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Groede kreeg nog kansen op de gelijkmaker, maar moest toch met deze achterstand de kleedkamers ingaan.

Na de rust begon Groede feller te voetballen en begon meer druk naar voren te geven. Na tien minuten spelen in de tweede helft kreeg Groede een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Gevaarlijk spel van Rimboe in hun eigen zestienmeter gebied, zorgde ervoor dat de scheids naar de penalty stip wees. Henk Fenijn was vastberaden om die bal tegen de touwen te werken en faalde hierbij niet. Groede had nog een goed half uur om op zoek te gaan naar die broodnodige winnende treffer. Het kreeg hiervoor een paar goede kansen, dankzij een aantal scherpe voorzetten van Henk Fenijn. Wederom ontbrak het hierbij aan effectiviteit en het nodige geluk. Toen Wesley Steijaert dan eindelijk opweg leek naar de winnende treffer, werd hij met een redelijk rigoreuze charge afgestopt in de ‘zestien’. Een penalty was het logische gevolg, maar de (voor de rest goed fluitende) leidsman zag dit anders.

Na 75 minuten spelen kwam dan het moment, waar (volgens goed geïnformeerde bron dan toch) Arno van den Hemel 2 jaar lang naar toe heeft gewerkt. Op 2 september 2012 viel Arno, in de eerste competitie wedstrijd thuis tegen Corn Boys, in de 40ste minuut uit met een gescheurde kruisband. Een kruisband/meniscus/kraakbeen operatie als gevolg met een 10 maanden durende revalidatie. Een jaar later werd deze revalidatie echter te niet gedaan, wegens een bacterie infectie aan de nieuwe kruisband en kon de gehele operatie en revalidatie opnieuw worden uitgevoerd. Een promotie en vervolgens een degradatie van Groede werd door de middenvelder beleefd vanaf de zijlijn. Maar vandaag op 02 november 2014, exact 26 maanden later, mocht hij het spel weer binnen de lijnen beleven. Een groot spandoek en een mooi applaus, gaf een extra tintje aan de rentree van de Groedenaar (waarvoor veel dank).

Ondanks deze rentree, stond nog wel steeds de 1 – 1 op het scorebord. Groede bleef druk opzoek naar de winnende treffer en werkte daar ook hard voor. Dit harde werken werd in de laatste vijf minuten dan ook beloond. Freek Knetsch torende bij een corner, boven alles en iedereen uit en kopte de bal tegen de touwen aan. Een bevrijdende treffer, welke na het laatste fluitsignaal drie punten opleverde.

In deze toch zware wedstrijd kon Groede op karakter de drie punten binnen slepen en mag zich nu gaan opmaken voor de confrontatie met s.v. Sluis.