October 27th, 2014

De titel van het verslag verklapt al een klein beetje het verloop van het duel. Afgelopen zaterdagavond was er in de Drie Koningen te Groede een steengoede discoband. Dezelfde band die ook de voetjes van de vloer kreeg tijdens de zondag van de kermis in Groede. Spank zorgde voor vuurwerk op de markt. Helaas bleek deze magie de volgende ochtend redelijk uitgewerkt.

Tot onze grote schrik moesten we ook nog eens onze linkervleugel missen want die had door zichzelf enorm te haasten een frontale botsing met zijn koekblik waardoor het nu een bakblik is geworden. Gelukkig heeft Ruben Goethals er niks aan over gehouden. We vertrokken iets later dan de geplande tijd want Gerjan de Hullu dacht dat het om 10.00u verzamelen was bie ut ‘outkotje van Jan-Willem Roth. Wellicht dat de zomertijd nog parten speelde met boterham en al konden we in zijn auto stappen en naar Biervliet afreizen. Het was een heerlijke zondagochtend met prachtig voetbalweer in het verschiet.

Wegens commentaar van Jan Senior de namen van de opstelling even zonder bijnamen want zo wist hij niet wie het wel was. Op het doel stond Xavier, rechtsback Rob Verweij, laatste man Jan Elfrink met daarvoor Youri Verploeg. Linksback Michael Vink met daarvoor Marco Vink. Centraal stonden Vedat Gezici en Henk Fenijn ( die wegens een disciplinaire schorsing mee moest met Het Twidduh) Rechtshalf Robin de Milliano en in de spits Kevin Traas en Benjamin Buijsse De opstelling stond als een huis en vanaf de toss, die overigens wel werd gewonnen speelden we prima. De bal ging lekker rond en na een 5 minuten lag de bal al achter de keeper. Een diepte pass van Henk Fenijn zorgde ervoor dat Robin de Milliano de bal strak voor kon geven. Een verdediger van Biervliet werkte de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman. 0-1. Ditmaal een aanval over links Marco Vink gaf de bal strak voor en Robin de Millano kon de bal achter de doelman werken. Vervolgens duurde het nog enige tijd voordat de 3-0 binnen lag maar dat we de bovenliggende partij waren, was wel duidelijk. Wat er tussen de 2-0 gebeurde en de 3-0 aan Groede zijde is de reporter nog niet geheel duidelijk maar dat de Jupilertjes en de Triples begonnen te werken was er wel aan af te zien. Het spel zakte halverwege de eerste helft in elkaar. Passes kwamen niet meer aan. De vrije (lopende) man liep niet of werd niet gevonden en de bal stuiterde meerdere malen van de voet of er werd te veel doorgedraaid naar de tegenstander. Jammer want daarvoor was Biervliet overrompeld door het spel. Je voelde de wedstrijd kantelen en dat gebeurde ook.

In de rust werd alles onder het genot van een Engelse dagschotel: thee nog eens rustig geëvalueerd en we waren het er mee eens dat het beter moest. Jan Elfrink schoof een linie op en werd verdedigende middenvelder. Gerjan de Hullu werd laatste man. Rob Verweij stond linksback. Youri Verploeg voorstopper Siemen rechtsback Henk aanvallend. Jan Damen rechtshalf, Michael Vink Linkshalf en in de spits Vedat en Marco. Het werd alleen niet meer beter. Biervliet 3 had ook wat omzettingen gedaan waardoor we in de voorhoede niet meer gevaarlijk werden. Veelvuldig balverlies leidde er toe dat de verdediging onder de druk kwam te staan. We kwamen er voetballend niet meer uit en Biervliet werd steeds beter en kreeg het geloof weer terug. Een corner van de kant van Biervliet bracht de 3-1 op het scorebord. Een vergelijkbaar geval de bal strak voor Xavier verrast binnenkant paal en doelpunt! Overigens wel een prachtig doelpunt! De blauwen bleven onder druk staan zo erg zelfs dat het verschil niet werd gezien met een rood shirt. De twee middenvelders van Biervliet beslisten de wedstrijd voor die mannen. Ze dribbelde de zestien meter binnen en tot 2x toe kregen ze van de scheidsrechter van dienst Wilfred Janssen een penalty. Onterecht of niet het waren twee pingels. Die twee pingels werden verzilverd. Groede 2 probeerde het tij nog te doen keren met de inbreng van Trainer Takkie maar ondanks dit geheime wapen veranderde het scorebord niet meer van stand. Het bleef 3-3. Biervliet 3 was de morele winnaar en dit werd dan ook uitbundig gevierd door de mannen met ‘De Groe is ier en de Groe is daar…maar wij waren nergens… Het was dan ook stil in de kleedkamer. Behalve dat de aanvoerder redelijk uit zijn dak ging vanwege het puntenverlies waarvoor nog excuses boys!!!

Een duur grap voor het tweede. Als… maar ja als… we gewonnen hadden stonden we, met een wedstrijd meer gedeeld, eerste. Het wordt nu weer knokken om erbij te komen! Als laatste wil uw reporter erop wijzen dat ook het Tweede van harte welkom is op de dinsdagavond en vrijdagavond training.

Uw reporter

Evert Ten Napel