October 20th, 2014

Op deze prachtige zondagochtend stond om 10.00u. de wedstrijd tegen Petit Paris gepland. Velen moesten hun wekker zetten. De laatste keer dat de reporter zo vroeg een wedstrijd gespeeld had was in de F-periode en snel rekenen is dat toch weeral zo’n kleine 25 jaar geleden…

De opstelling werd bekend gemaakt tijdens het omkleden en aangezien het eerste vrij was en een aantal jongens mee moesten doen van de hoofdtrainer, zaten er voor enkele spelers toch een aantal verassingen in. Diezelfde trainer gaf nog wel aan dat iedere dinsdag en vrijdag óók de spelers van het tweede van harte welkom zijn om mee te trainen.

Op het doel stond Xavier, laatste man ‘Deadliest Catch’ Gerjan, linksback Magic Jan Damen, Rechtsback Michael V., Youri Voorstopperverploeg, centraal Koentje en Vedat, rechtshalf Sven ‘De Stapper’ Wisse en linkshalf Marco ‘Trekstoot’ Vink. In de spits namen Nick ‘Little’ van Belois en Kika ‘One-night stand’ Menue plaats. Op de bank zaten FC Overdreven, Playstation 3, El Trasio en El Capitan.

Het was heerlijk toeven op het bankje in de zon. De leidsman floot voor de eerste helft en de bal ging lekker rond. Het tijdstip waarop Tieke 4 had gekozen om te spelen, kwam hen nagenoeg duur te staan want de blauw-witte formatie was nog niet echt wakker. Goed doorgaan van Vedat en een mooie combinatie tussen Kika en Little Nick zorgde ervoor dat na een minuut of 5 de bal al tegen de netten vloog. 0-1 Groede. Voor de wedstrijd werd gezegd tegen elkaar dat een overwinning wel weer eens welkom zou zijn. De wedstrijd van Corn Boys is nog steeds niet vergeten en de zure nederlaag tegen RCS 6 evenmin. Vandaag was het tijd voor ‘revanche’ en de eerste stappen werden door de mannen van het Twidduh gezet. Daarna verliep de eerste helft rommelig van beide kanten werd er onverzorgd voetbal gespeeld. Passes kwamen niet of nauwelijks aan en de bal ging te veel door het midden waardoor de ruimtes erg klein bleven. Ondanks dat Wim Fenijn de nieuwe trainer van Ijzendijke 1 is geworden, bleek er nauwelijks gestrooid op het veld. Met name Koen Hamelink en Sven Wisse gleden meerder malen weg op het natte en gladde veld. Ijzendijke 4 drong aan. Sommige uitvallen waren nauwelijks gevaarlijk maar toch werd er met veel passie en inzet gespeeld. De leidsman die de wedstrijd overigens goed in handen had, had ook een leuke ochtend. Een corner van Ijzendijke gooide roet in het eten van het kleine feestje wat daarvoor was gevierd. Onze laatste man stond tegen de eerste paal te leunen net of het een stapel viskisten waren maar dit bleek minder waar. De harde lage corner ging door de benen van de leunende Gerjan De Hullu bleef op de lijn liggen en ook Xavier wist geen raad met de doorschietende bal. Een spits van Tieke daarentegen wel en deze werkte hem tegen de touwen. Het stond weer gelijk.

In de rust werd er orde op zaken gesteld door Trainer Takkie want er zat meer in deze pot voor het Twidduh. Sander Termote, terug van weggeweest, werd in het veld gebracht waardoor Youri zijn titel als Voorstopperverploeg kwijtraakte en op het middenveld samen met Kika moest spelen. El Trasio kwam in de spits samen met Nick. Playstation 3 werd ingebracht voor snelheid op de flank en als laatste werd ook de laatste man gewisseld voor El Capitan. Ijzendijke waarvan het derde elftal ook een vrij weekend had, volgde dit voorbeeld en wisselde eveneens 5 man. De tweede helft vertoonde een ander spelbeeld. De regie werd vlug opgepakt door het tweede en duels werden op het middenveld en aan de flanken gewonnen. Hierdoor konden onze snelle mannen bediend worden en die maakten hiervan dan ook gretig gebruik. Nick van Belois werd ‘Man of the Match’ door assists van Sven Wisse en Ruben Goethals. Dit betekende dat het ineens 1-3 stond voor Groede 2, wat meer wilde maar het voorlopig nog niet kreeg. Tieke 4 gaf zich nog niet zomaar gewonnen en met een aantal corners en een vrije trap en snelle en gevaarlijke counters kwamen ze dicht bij de 2-3 die nimmer werd gescoord. Het slotakkoord was voor El Trasio en Ruben Goethals. Kevin die de avond daarvoor flink op stap was geweest en naar eigen zeggen maar een half uur had geslapen, wist na een steekbal van Vedat door te gaan tot de rand van de zestien. Met een vallend schot alla ‘Jean Blow’ wist hij de goede keeper te verschalken. 1-4.  Het mooiste doelpunt van die middag kwam op naam van Ruben Goethals. Het was goed aan hem te zien dat zijn vriendin weer thuis was van de vakantie in het Spaanse Salou want Ruben had goed geluisterd naar haar en was netjes om 23.00u. in zijn bed gekropen. De rechtsback van die mannen had eigenlijk een beetje pech. Niet omdat hij zo verkeerd stond te voetballen maar tegen zo’n hazewind heb je gewoon niet veel kans. Ruben soleerde van de middenlijn twee man voorbij en ging de zestien in. Daar haalde hij uit met rechts en wist de binnenkant van het haakje te raken waardoor de bal in het doel vloog. Een prachtig doelpunt en tegelijkertijd ook voldoende voor het laatste fluitsignaal. Groede 2 won met 1-5! Weer eens een heerlijke overwinning. Op naar Biervliet 3.

Uw reporter

Jeroen Grüter