October 14th, 2014

Wedstrijdverslag: Groede 2 – RCS 6

‘Groese eerlijkheid’

Allereerst willen we als elftal onze sponsor bedanken voor de heerlijke en goed gevulde champignon-room soep na de wedstrijd. Van de keeper van RCS 6 die een kopje mee pikte moesten we de complimenten overdragen aan de chef. Bij deze willen we Eetcafe Het Overleg hartelijk danken voor de overheerlijke soep!!!

Dan onze tegenstander RCS 6. De mannen kwamen aan op het sportpark van Groede en ze zeiden: “Weer allemaal tegen jonge gasten!!!” Later op de middag werd het Twidduh van de Groe afgerekend op een stukje effectiviteit. Xavier nam plaats in het doel en in de achterhoede stond linksback Robin de Milliano. Rechtsback Rob Verweij. Centraal Siemen ‘Skydive’ de Lange en El Capitan. Op het middenveld had Rob 2 een plaats veroverd samen met Jean Blow en Youri ‘V-snaar’ Verploeg. Rechsthalf stond hatrick Wisse en in de spits stond Vedat De Protestant en Playstation 3.

Groede 2 startte wederom goed. De bal ging lekker rond en voetballend waren we de betere ploeg. Hoewel we vooraf hadden afgesproken om zo min mogelijk de lange bal te hanteren en altijd voor een voetballende oplossing te gaan, vertrok er toch een lang pass vanachter naar Vedat. Vedat was afgelopen dagen in Düsseldorf geweest om daar op te komen voor de Koerdische belangen in het Midden-Oosten. De beste man zat nog vol strijd en met inzet en werklust kopte hij de bal door in de zestien. Daar liep Good-Old Jean Blow en met zijn trademark ‘Het liggende slidingschot’ verschalkte hij de goede keeper van de tegenstander. 1-0 .

Groede 2 zakte wat terug en er werd wat angstiger gespeeld. De tegenstander zette ook zijn schouders eronder en hier en daar stond ‘Xavier Waterslagers’ goed in de weg met wat hang en vliegwerk rammelde hij er hier en daar wat mooie ballen uit. Toch duurde het tot tien minuten voor het einde van de eerste helft totdat de tegenstander het doel wist te vinden. De opkomende linkshalf van die mannen wist Eerste-speler Sven Wisse op een aantal handige manieren uit te kappen en tot een voorzet te komen. De spits met de tropische naam ‘Petrov’ maakte met een halve volley de goal van zijn leven. Zijn directe tegenstander Skydive Siemen hing nog in de lucht en was eigenlijk kansloos op de inzet van de spits van RCS 6.

Na de thee en voor sommige een paar liter water gingen we op zoek naar de winnende treffer. Het spel ging gelijk op met wat lichte kansjes voor Groede 2. Maar de keeper van die mannen wist iedere aanval van de Groe te pareren. Sven Wisse was aangeschoven bij het eerste om daar later op de middag (niet meer) in te vallen. Voor hem in de plaats kwam El Magico Jan Damen in de ring. Ook werd onze linksback vervangen door Pim ‘Lightning’ Jacobse. En hadden we wat wijzigingen op het middenveld. De wedstrijd ging zijn slechtste fase in met veel balverlies over en weer. Playstation 3 had het er die avond, nacht en ochtend goed van genomen en dat viel wel te zien aan zijn spel ook. Tot twee keer toe schoot hij rand 16 zichzelf om ver maar kwam hij later ook een tegenstander tegen die hij als rekstok gebruikte. Epke Zonderland zou hier gerust een element van kunnen maken in zijn oefening want Ruben schoot tegen zijn tegenstander maar dat was zo hard dat hij om zijn as gestrekt draaide en op zijn buik viel. Typisch een gevalletje van was ik er maar bij geweest om het te begrijpen… Hoewel het Twidduh regelmatig in de aanval was, werd deze regelmatig door de scheidsrechter afgefloten. Dan weer wegens buitenspel dan weer vanwege een overtreding. De mannen van RCS kregen weer geloof. Toch was het geluk aanvankelijk aan onze zijde toen Vedat onreglementair werd neergehaald in de 16. Er werd correct gefloten en geschoten en zo stond de stand weer in ons voordeel 2-1.  De wedstrijd ging een derde fase in en die was van verdrukking. Voor RCS was het alles of niets en deze strategie bleek te werken. Waar Groede 2 op zoek ging naar een doelpunt en niet kon scoren was RCS 6 effectiever. Vier kansen en jawel drie doelpunten.

De 2-2 bleek voor de kapitein niet voldoende maar in theorie wellicht wel de beste uitslag… De praktijk wees anders uit. Groede 2 was veel gevaarlijker maar iedere aanval werd in de kiem gesmoord. Waar RCS door vermoeidheid op den duur maar meer met 10 man stond te voetballen. Gooiden juist Groede 2 alle trossen los en dit opportunisme werd ons uiteindelijk ook fataal. Weer een leermoment erbij om de achterdeur natuurlijk niet zomaar open te gooien maar tevreden zijn met een punt en niets gaan forceren om die drie punten alsnog te veroveren.

Het deksel kregen we zoals iedereen voelde aankomen op onze neus. Een vermeende buitenspelval ( ‘de bal ging niet naar die twee spelers’) werd niet afgefloten of afgevlagd en de spits van die mannen scoorde beheerst door de benen van Xavier in het doel. Eindstand 2-3. Helaas stonden we voor de tweede keer achterelkaar zonder punten. Waar wij allemaal als team het gevoel hadden dat we lekker hadden gespeeld en daar ging het dan ook uiteindelijk om met zijn allen een teamprestatie neerzetten maar dit verlies voelde wel heel zuur.

Volgende week kunnen we ons herpakken tegen Tieke 4. Weer geen gemakkelijke kluif maar wel een op papier een leuke uitdaging voor het Twidduh!

Uw reporter
Cesar Zuiderwijk