October 9th, 2014

Het eerste elftal van Groede mocht zich zondag 05 oktober begeven richting sportpark “de Boomwaai”. Na een voortvarende rit, met een kleine stremming van de brug, kon het eerste elftal het beruchte sportpark betreden. Voor de meeste bekend terrein voor andere een gehele openbaring, waaronder trainer Andre de Nooijer die tot dan toe nog nooit had verloren op sportpark de Boomwaai.

Diezelfde trainer kon deze dag beschikken over dezelfde groep als vorige week, op Henk Fenijn na. Henk zijn witte bloed cellen konden de griep niet arresteren, waardoor de middenvelder van Groede noodgedwongen thuis zat opgesloten in zijn bed. Hierdoor mocht politie-agent in wording Sven Wisse(l) zijn plaats in de basis overnemen. Rond de klok van half 3 mocht de leidsman, afkomstig uit Terneuzen, met zijn eerste fluitsignaal de wedstrijd openen. Groede begon sterk op het lange en brede veld van Graauw en liet de bal goed het werk doen. Graauw had voornamelijk de intentie om de Hroe te laten voetballen en te gokken op een counter. Dit was voor Graauw echter ijdele hoop, want Freek Knetsch (de hoge Boomwaai van Groede) had centraal achterin zijn verdediging goed op orde. Groede zocht veel via de flanken de aanval, maar wist de ruimtes achterin bij Graauw niet goed te benutten. Het gevaar kwam uiteindelijk dan ook recht door het midden van Groede. Na een half uur spelen werd Wesley Steijaert strak aangespeeld door het midden, de aanvaller controleerde de bal goed en wist direct een schot af te vuren. Ondanks dat het er vrij simpel uitzag, was het schot goed en nauwkeurig geplaatst en was de keeper kansloos. De voorsprong op de Boomwaai was een feit en Groede ging op zoek naar meer.

In de tweede helft was het wederom Groede dat het spel bepaalde en was enigszins verplicht om de stand verder op te voeren. Het begon echter rommeliger te worden in het spel van Groede en veel persoonlijke fouten zorgden voor onrust in het team. Geheel onnodig werd Graauw dan ook af en toe gevaarlijk, maar Ricky Verkruijsse hield zijn doel schoon. Het was Yordi Adriaansen die Groede door deze moeilijke periode sleepte en heer en meester was centraal op het middenveld. Twintig minuten voor tijd koos trainersduo Andre en Bram voor wat meer rust in de ploeg en brachten Niels Mookhoek in het veld. Niels stelde samen met Freek zaken op orde achterin de ploeg, waardoor Groede opzoek kon gaan naar de bevrijdende treffer. Die bevrijdende treffer kwam op naam van, de tot dan toe moeilijk spelende, Ruben Deij. Ruben had niet echt zijn dag op de boomwaai totdat David jr. hem een hoge bal aanspeelde op de hoek van de zestien. De aanvoerder van Groede twijfelde geen moment en nam de bal vol op zijn pantoffel. De keeper had het nakijken en Boem-Boem Deij deed zijn bijnaam maar weer eens eer aan. Nadat Ruben de samba, de rumba en de chacha tot in perfectie had uitgevoerd als vreugdedans, kon de wedstrijd weer voortgezet worden. Het slotakkord kwam van de man of the match Yordi Adriaansen. Yordi veroverde op het middenveld de bal en zag dat de keeper wel erg ver voor zijn doel stond (dan moet je toch goede ogen hebben om vanaf het middenveld de keeper te zien op de boomwaai maar afijn). De Oostburgenaar twijfelde geen moment en met een prachtige lob van 35 meter scoorde hij (a la Koewacht-uit) de derde treffer. Niet veel later blies de scheidsrechter van dienst voor het einde van de wedstrijd en waren de drie punten voor de blauw-witten een feit.

Groede maakte het zich deze wedstrijd onnodig erg lastig, maar pakte toch de drie punten. Ondanks de matige pot wordt er toch gewonnen en heeft trainer Andre de Nooijer nog steeds niet verloren op sportpark de boomwaai.