October 3rd, 2014

Zondag 28 september mocht het eerste elftal van Groede het opnemen tegen de Nieuw Vossemeerse Sportvereniging beter bekend als NVS. De Brabantse ploeg had tot dan toe alle wedstrijden gewonnen en stond zodoende gedeelde eerst in de competitie. Groede had uit zijn drie gespeelde wedstrijden 6 punten weten te halen en een driepunter deze zondag zou aansluiting betekenen bij de top in de vijfde klasse A.
Groede 1 kon weer beschikken over, de van blessure terug kerende, Freek Knetsch en Henk Fenijn. Vooral de terugkeer van Freek Knetsch gaf trainer Andre de Nooijer input voor creatieve ideeen. Zodoende werd de Groese topscoorder van afgelopen seizoen, niet in de voorhoede maar in de achterhoede gepositioneerd. Freek zou moeten zorgen voor meer rust en controle in de Groese defensie, na de vier tegendoelpunten in Huijbergen van vorige week. Door deze toevoeging in de verdediging kon Yordi Adriaansen en Ruben Deij een positie doorschuiven.

Om half drie mocht Groede 1 het voorbeeld volgen van Groede 2, dat door onder meer doelpunten van eerste elftal spelers Sven Wisse en Jan Elfrink eerder die middag al drie punten had binnen gesleept. Groede 1 begon onrustig aan de wedstrijd en moest even wennen aan de doorgevoerde veranderingen in het elftal. Na een korte gewenningsperiode begon de motor te draaien binnen het elftal. Er werd echter iets te vaak de lange bal gehanteerd, waardoor het middenveld te veel werd overgeslagen. Dit was ook te wijden aan NVS, die de Groese middenvelders redelijk vast hadden gezet. NVS kon bij vlagen enkele spelden prikjes uit delen aan Groede. De grootste kans in de eerste helft voor de Vossen (een aannemelijke alias voor de spelers van NVS), kwam na een half uur spelen. Vanaf twintig meter wist een Brabantse middenvelder een redelijke pegel af te vuren op het doel van Ricky Verkruijsse. Ricky kon de bal niet meer aanraken, maar zag tot zijn opluchting dat de bal de lat op zijn pad vond. Groede trok leering uit deze actie en probeerde het zelfde truckje even later ook via Kevin Martens. De rechtsback van Groede raakte de bal goed op zijn pantoffel van twintig meter, maar ook hij zag de bal tegen het aluminium kaatsen.

Na de rust was het Groede die het heft in handen nam. Via Wesley Steijaert en Kika Menu kreeg Groede enkele goede kansen, maar kon deze niet verzilveren. Freek Knetsch had aan de andere kant de verdediging aardig onder controle. Gelukkig voor Groede was de benzine van de snelle rechtsbuiten van NVS out of stock, waardoor de aanvallen van NVS in de tweede helft spaarzaam waren. Ondanks het harde werken en aardig voetbal, kon Groede geen grote kansen creeeren. Dit was voornamelijk te wijden aan het ontbreken van een goede eindpass of een listige steekpass. Naarmate de tweede helft vorderde, begon de conditie bij NVS op te breken. Groede kon hier nog meer werklust en energie tegenover zetten en begon druk uit te oefenen op de defensie van NVS. De Brabantse defensie wilde echter na 90 minuten spelen niet breken, waardoor de brilstand op het bord bleef staan.

Een wedstrijd waar meer had ingezeten, maar ook dat is voetbal. Volgende week mag Groede naar het oosten van het kleine landje, en zal hard moeten vechten om de drie punten op de boomwaai weg te kapen.