September 29th, 2014

Op zondag 28 september stond de wedstrijd tegen Sluiskil 3 gepland. Vooraf door de ‘Gele kanaries’ gezien als een kraker. De derde wedstrijd van het seizoen en eindelijk tegen een andere tegenstander dan de mannen van ‘het Durp’. Hier en daar kon de gele machine nog wel wat bijgesmeerd worden en sommige hadden dit de dag van te voren dan ook gedaan op een babyborrel, feestje of  etentje. Kortom 27 september was het dé dag van de feestjes.

Na goed overleg werd de opstelling van het tweede duidelijk op het bord gekalkt en konden de Matadoren het veld betreden. De wedstrijd startte voortvarend en werd goed geleid door de reserve reff. Takkie.  Na een wat aftastend begin van het Tweede was het Sluiskil die voor het eerste gevaar zorgde. Een lange bal vanuit het middenveld leek een makkelijke kluif voor de nieuwe aanvoerder en laatste man maar die verslikte zich in de bal en de tegenstander. Of het nog met de babyborrel te maken had zullen we nooit weten maar in het vervolg zal hij kordater optreden. De rechtshalf van de tegenstander wist er daarentegen wel raad mee en schoof de bal beheerst in de rechterhoek. Het Twidduh stond achter met 0-1. We waren wakker en nu was het onze beurt. De communicatie op het middenveld verliep goed. Robinjo en Giovanni wisten hun duels te winnen waardoor wij meer druk konden zetten op de verdediging van Sluiskil 3. Toch was het pas op slag van rust dat het tweede kon scoren.

Een aanval die van achteruit werd opgezet door het inspelen van de goed spelende Wissel. Waar hij op het eerste elftal zijn naam waar maakt, ontpopte deze rechtervleugaanvaller zich op het twidduh tot de ‘Man of the match’. De aanval startte op rechts door een scherpe voorzet van Sven Wisse. Deze werd gepareerd door de verdediging van Sluiskil. Ruben Goethals aka ‘Playstation 3’ kreeg de bal vervolgens voor de voeten. Deze werd wederom het zestien meter gebied ingewerkt en Vedat Gezici schoot de bal beheerst binnen. Het werd eerlijk gezegd wel tijd want het massaal toegestroomde publiek was al redelijk verwend met sprankelende aanvallen maar het Twidduh wist maar niet tot scoren te komen!

Na een korte bespreking in de rust. Pakten we het voetbalspel weer op. Balletje rond laten gaan en kansen afwachten. Die kansen kwamen er. Op het randje van de zestien werd Rob2 onderuit gehaald en dit resulteerde in een vrije trap. Robinjo schaarde zich achter de bal maar interim-trainer Hubo ( van Hubo’s Drankboetiek) dacht er het zijne van en riep de aanvoerder naar voren. Met een boogbal en wat geluk stond het 2-1 voor het tweede. Daarna was het hek van de dam. Rob Verweij kon een aantal ballen goed afstoppen van de middenvelders van Sluiskil 3 om vervolgens een aanval op te zetten. Rob2 gaf / schoot de bal op het doel. Tegen de lat. Maar daar stond het Goudhaantje van de middag Sven Wisse om de bal er in te knallen. 3-1.

Het was eenrichtingsverkeer voor Groede maar ook omdat Sluiskil 3 er compleet doorheen zat. Groede 2 wilde meer en kreeg dit ook. Michael Vink die een mooie voorzet gaf om Sven Wisse verdient met die Pass een standbeeld bij het binnenkomen van Groede. Wisse kopte bij de tweede paal tegendraads raak. 4-1. Ook het slotakkoord kwam van Wisses voet. Een mooi uitgespeeld aanval over een schijf of acht werd koelbloedig afgerond door de man van het eerste.

Na de wedstrijd waren er soep en broodjes. De soep werd gesponsord door het Overleg waarvoor dank aan Martin en Marielle. De broodjes waren voor de fout van de dag en die kwam op naam van de captain. Hopelijk zetten we deze lijn voort! Er zit voetbal in deze ploeg!

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Corn Boys 3 op het programma.

Groetjes,
Sierd