September 25th, 2014

De prognostiek is weer van start gegaan, wat een mooie gelegenheid geeft om eens te kijken wat de supporters/spelers/trainers/begeleiders en bestuursleden nu precies verwachten van het seizoen.

De eerste overwinning zal in ieder geval niet lang op zich laten wachten volgens de prognostiekers. Binnen de eerste vier wedstrijden zal die behaald worden. Het grootste deel gokt op de eerste competitie wedstrijd tegen Hoofdplaat, daarnaast worden VIVOO en BVV’63 genoemd. Maar twee deelnemers verwachten de eerste drie punter in de vierde wedstrijd tegen NVS.

Over de verdediging zijn de deelnemers gematigd positief. Van de 22 wedstrijden die er gespeeld gaan worden, zal er gemiddeld genomen zes keer de nul gehouden worden. De gebroeders Adrie en Leen Deij verwachten zelfs dat Ricky Verkruijsse tot 10 maal toe een clean sheet zal behalen.

Over de aanval zijn de deelnemers ook gematigd positief. Spits Kika Menu zal er in ieder geval meer dan acht treffers moet maken, wil hij voldoen aan de verwachtingen van de prognostiekers. Dat dit met het hoofd moet gebeuren is niet per se een noodzaak, want het gros van de deelnemers wijst hier Freek Knetsch voor aan die dat als eerste zal presteren.

De grote vraag is natuurlijk wordt Groede met deze selectie ook kampioen? Daar is het deelnemersveld nog niet over uit. Zestien prognostiekers geloven wel in een kampioensfeest op de Hroe dit seizoen. Deze hoop leeft voornamelijk binnen de familie van den Hemel, want maar liefst 5 van de 6 familieleden schrijven de titel al toe aan Groede. Ook trainer Andre de Nooijer en assistent trainer Bram Verkruijsse geloven in het kunnen van de Groese selectie en voorspellen dat de schaal naar de Hroe komt dit seizoen. Andere kanshebbers die veel genoemd worden voor de titel zijn BVV’63, Hoofdplaat en Hulsterloo. Een enkeling tipt Graauw, NVS, Rimboe of Vosmeer voor de titel.

Volgens de prognostiek zal Groede in ieder geval niet laatste eindigen. Die twijfelachtige eer wordt voornamelijk Terhole en Rimboe toe bedeeld. Ook Graauw, Vosmeer en VIVVO worden hierbij benoemd.

Uiteindelijk zal Groede het seizoen afsluiten met een gemiddelde van 41 punten, wat kan variëren van 28 punten tot 60 punten. Ondanks de redelijk positieve deelnemers, zal Groede volgens het grootste deel volgend jaar gewoon weer in de vijfde klas voetballen. Maar 23 deelnemers hopen dat Groede een retourtje heeft geboekt na de degradatie van afgelopen seizoen en zien de ploeg volgend seizoen weer in de vierde klasse A spelen.

Veel verschillende voorspellingen en meningen en de tijd is de enige bron die ons hierover wijsheid zal brengen. We gaan er weer tegen aan en natuurlijk als afsluiter “dat de beste mogen winnen”!