September 25th, 2014

Zondag 21 september mocht Groede 1 afreizen naar Huijbergen, voor de wedstrijd tegen VIVOO 1. Om 11.45 uur parkeerde buschauffeur Mark de touringcar aan de Everaarslaan, die de spelers en supporters richting het Brabantse zou gaan vervoeren.

Aangekomen in Huijbergen, konden de supporters nog even genieten van de topper tussen VIVOO 2 en BSC 6. De spelers van Groede 1 konden zich wenden tot de kleedkamer, om daar de gele uitshirts aan te trekken. Freek Knetsch, Henk Fenijn en Sven Verploeg zaten nog steeds op de blessure bank, waardoor de selectie bestond uit dezelfde spelers als vorige week. Trainers Bram en Andre stuurden een aanvallende formatie het veld op, in de hoop drie punten uit het vuur te slepen.

Nog geen minuut na het eerste fluit, werd de aanvallende speelstijl al snel beloond. Groede zette hoog druk op de verdediging van VIVOO, wat er toe leidde dat de thuisploeg de bal terug naar zijn keeper moest spelen. Enrique van Opdurp liep hier goed op door en dwong de keeper om lange trap naar voren te geven. Die lange trap was maar van korte duur, want de baan van het schot vond de rug van Enrique op zijn pad. De bal kaatste hierdoor terug in de andere richting en trof zo het lege doel. Een vroege voorsprong voor Groede, wat hoop gaf voor het vervolg van de wedstrijd. Nog geen tien minuten later gaf keeper Ricky Verkruijsse, een lange trap naar voren. Deze stuitte over de verdediging van VIVOO, waardoor de goed doorgelopen Kika Menu de bal voor zijn voeten kreeg. De spits van Groede twijfelde niet en schoot de bal tegen de touwen. De euforie van Groede was van korte duur, want nog geen twee minuten later scoorde de blauw-witten uit Huijbergen al tegen. Nog voor de rust kon Wesley Steijaert, na een knappe diepte pass van Ruben Deij, de marge weer terug brengen naar 2 doelpunten; 1 – 3.

Na de rust leek het voor Groede een kwestie van de wedstrijd gecontrolleerd uitspelen. Maar dit was voor Groede makkelijker gezegd dan gedaan. De Hroe begon rommelig aan de tweede helft en na een kwartier spelen wist VIVOO hier dan ook van te profiteren en de spanning weer terug in de wedstrijd te krijgen. Ook hier was de spanning niet van lange duur, want na de aftrap kreeg Kevin Martens de bal op de rechtse flank. Hij zag spits Bjorn van Steenberghe vertrekken en gaf een (prachtige) crosspass op de snelle Oostburgenaar. Deze kwam goed voor zijn man en kon zo de marge weer op 2 doelpunten zetten. Twintig minuten voor tijd bracht VIVOO uit een vrije trap weer de spanning terug in de wedstrijd. Tien minuten later maakte Wesley Steijaert met een goede sprint weer een einde aan deze spanning en bracht de 3 – 5 op het scorebord. In de laatste minuten kreeg Groede het nog even benauwd toen VIVOO de 4 – 5 scoorde, maar gelukkig voor de ploeg van Andre de Nooijer blies de scheidsrechter niet veel later af.

Groede maakte het zichzelf dus moeilijk en kon de wedstrijd (ondanks tot vier maal toe een marge van 2 doelpunten te hebben) niet voortijdig beslissen. Het belangrijkste is dat de drie punten mee terug de bus in konden. De selectie mag zich nu opmaken voor de ontmoeting met het nog ongeslagen NVS.