September 16th, 2014

Het eerste elftal van Groede volgde ditmaal wel het voorbeeld van Groede 2. Het twidduh wist wederom tegen Hoofdplaat 2 de punten in eigen huis te houden. Een paar uur later, wist het eerste elftal dit ook te bewerkstelligen door een stuk effectiever te zijn dan zijn tegenstander.

Groede 2 kreeg in zijn tweede competitie wedstrijd wederom Hoofdplaat 2 voor zijn kiezen. Vanwege wedstrijd verschuivingen, kwam dit zo uit. Het twidduh wist nog voor rust al ruime afstand te nemen van Hoofdplaat 2. Bij een 6 – 3 stand in de tweede helft leek de wedstrijd al gespeeld, Hoofdplaat bracht nog een beetje spanning terug door te scoren maar de overwinning kwam niet in gevaar; 6-4.

Voor Groede 1 stond ook de tweede competitie wedstrijd op het programma, ditmaal tegen het onbekende BVV’63  1. Op voorhand al een omstreden ploeg vanwege de onsportieve berichtgevingen vorig seizoen. De Brabantse ploeg bewees echter deze wedstrijd een gehele nieuwe weg in geslagen te zijn en gedroeg zich uitermate sportief, waarvoor grote waardering. Ondanks dat het nog maar de tweede wedstrijd van de competitie was, had Groede toch een overwinning nodig. Al was dit alleen maar om de spelers te belonen voor de goede inzet op trainingen en in de vorige wedstrijd tegen Hoofdplaat. Dat dit geen gemakkelijke opgave zou worden, was iedereen zich bewust van.

Andre de Nooijer had een aantal blessures in zijn team waaronder Freek Knetsch, Sven Verploeg en Henk Fenijn.  Deze konden gelukkig allemaal goed opgevangen worden, waardoor Groede met een sterk elftal aan de start verscheen. Na het eerste fluitsignaal bleek al snel dat BVV een voetballende ploeg was, met individuele klasses. Groede had het hier moeilijk mee en wist lastig grip te krijgen op de wedstrijd. BVV liet de bal goed rond gaan en kon via enkele goede individuele spelers gevaar stichten. Voornamelijk de snelheid en de behendigheid van het spel van BVV maakte het Groede lastig. Dit resulteerde na twintig minuten voetballen dat Kevin Martens aan de noodrem moest trekken in het zestien meter gebied. De leidsman van dienst wees resoluut naar de penalty stip, met een tegentreffer als gevolg. Een domper voor Groede die gelukkig niet lang bleef hangen. Wesley Steijaert bracht namelijk nog geen vijf minuten later de stand weer op gelijke hoogte, met een bekeken en geplaatst schot. Diezelfde Wesley Steijaert zorgde er zelfs voor dat Groede met een voorsprong de rust in ging. Een goede actie vanaf het middenveld, bekroonde Steijaert zelf met een doelpunt.

Na de rust was het BVV’63 die de boventoon voerde, waarbij de gelijkmaker in de lucht hing. Deze bleef gelukkig uit, mede dankzij de paal en lat. Groede rook dat de drie punten te pakken waren deze middag en begon beter te voetballen. De ruimtes bij BVV achterin waren groot waardoor Groede van voren veel ruimte kreeg. Na 70 minuten spelen kwam dan eindelijk de bevrijdende 3 – 1. Het was man of the match Kevin Martens die hier voor zorgde. In de eerste helft veroorzaakte de Oostburgenaar nog een penalty en had veel moeite met zijn directe tegenstander. Martens herpakte zich echter voortreffelijk in de tweede helft en wist het goede optreden zelfs te bekronen met een doelpunt. Een vrije trap vanaf een meter of twintig schoot hij strak en laag in de hoek, waarbij de keeper alleen het nakijken had. In het resterende deel van de wedstrijd wist Groede via Bjorn van Steenberghe nogmaals het net te vinden, waardoor de eindstand werd beslist op 4 – 1.

Ondanks dat BVV het betere van het spel had, was Groede een stuk effectiever in de afwerking. De eerste drie punten zijn een feit en hopelijk kunnen die volgende week in Huijbergen tegen VIVOO verdubbeld worden.