September 16th, 2014

Cadzand thuis is een echte Derby. De spanning in de kleedkamer was te merken. De jongens kennen elkaar van het zwin en er is sprake van gezonde rivaliteit. Hoewel Jungle Fever nog vers in de benen en het hoofd zat, begonnen we geconcentreerd aan de wedstrijd. De strijd werd met name gestreden op het middenveld. 

Er waren een paar kleine kansjes over en weer. Na ongeveer 20 minuten kwam er een prachtige cross bal van Suleman op Ciske die naar rechts uitweek en de bal perfect voor de goal gaf.
Bickel, niet een van de grootste, was opgekomen en kopte de bal geweldig in het kruis! Cadzand werd sterker en kreeg kansen. Cornelis en Mike handen hun handen vol om het achter op te lossen. Het was onvermijdelijk dat Cadzand uit een slecht uit verdedigde aanval de gelijkmaker binnen schoot. We pakten de draad weer op en wederom vochten we een weg naar de aanval. Met name Dani ging voorop in de strijd. 
Een afstandsschot werd door hun keeper slecht verwerkt en Drazic was er als de kippen bij en scoorde beheerst. 

We kregen nog een corner en Rens legde die perfect neer op de rand van de 16. Joran scoorde de mooiste goal, een gekrulde bal in de verre hoek, onbereikbaar voor de goede keeper. 
We gingen met 3-1 de rust in. De trainer was niet bijzonder tevreden, veel passen waren te zacht en onzuiver. Bij het uitverdedigen zochten we vaak de verkeerde oplossing. 
De tweede helft ging het stukken beter, we hadden veldoverwicht en zeker 70% balbezit. Wat resulteerde in veel kansen. We schoten echter niet met scherp. Cadzand lag op de slachtbank maar het lag aan ons dat we het niet afmaakten. 

Vlak voor tijd, die ene uitval en Tarik van Cadzand scoorde beheerst. Het werd nog even spannend. We hielden stand en de eerste overwinning zit in de tas. De trainer kreeg zijn verdiende Ice Buckett en vol goede moed op naar de volgende overwinning