September 10th, 2014

Afgelopen zondag werden er drie punten uit de Oesterput mee genomen, maar werden er ook drie achtergelaten. Groede 2 wist met 3 – 5 te winnen van Hoofdplaat 2, waar Groede 1 in de laatste minuten een 2 – 1 nederlaag moest slikken tegen Hoofdplaat 1.

Het Twidduh mocht de competitie vervroegd beginnen. De wedstrijd tegen Hoodfplaat 2 stond oorspronkelijk als laatste competitie wedstrijd gepland, maar werd naar voren gehaald zodat afgelopen zondag zowel Groede 1 als Groede 2 mochten afreizen naar de Oesterput. Groede 2 kon voor deze eerste competitie wedstrijd beschikken over een selectie van maar liefst 19 man. Ondanks de weinig trainingsuren van de spelers van ’t Twidduh, wist het wel met 5 – 3 te winnen van Hoofdplaat 2.

Om half drie mocht Groede 1 aantreden voor zijn eerste competitie duel tegen Hoofdplaat 1, wat gelijk al de eerste derby van het seizoen betekende. Hoofdplaat 1 wist vorig jaar de tweede plek te bemachtigen in de vijfde klasse A, wat te kennen gaf dat het een pittige wedstrijd zou worden. Het trainers duo Andre de Nooijer en Bram Verkruijsse konden nagenoeg beschikken over een fitte selectie, op de geblesseerde Sven Verploeg na.

Na het eerste fluitsignaal begon Groede fel aan de wedstrijd, het wist hoog druk te zetten en Hoofdplaat terug te dringen op eigen helft. Via de snelle flanken wist Groede de diepte te zoeken, maar de voorzetten lieten te wensen over. Hoofdplaat kon daar in de eerste helft een aantal counters tegenover zetten, maar de verdediging van Groede wist deze goed te pareren. De Hroe liet de bal goed rond gaan en zocht vaak de diepte via de snelle Freek Knetsch. Wederom ontbrak het hierbij aan de eindpass waardoor er geen echt gevaar kon ontstaan. Na een half uur spelen, werd dan toch de wedstrijd open gebroken door Wesley Steijaert. De middenvelder kreeg de bal rond de zestien voor zijn voeten en aarzelde niet. Met een gerichte trap, verwees hij de bal naar de rechterbovenhoek en zag deze tegen de touwen aangaan. De voorsprong was een feit en gezien de wedstrijd verloop geheel terecht. De 0 – 1 voorsprong kwam in de eerste helft niet meer in gevaar en werd dus na 45 minuten omgetoverd tot ruststand.

Na de rust leek er voor Groede niet veel aan de hand en werd de lijn van de eerste helft goed door getrokken. Henk Fenijn wist langs de linkse flank goed de diepte te zoeken en kon na vijf minuten in de tweede helft de bal goed voortrekken. Kika Menu was echter niet optijd bij de bal, waardoor de verdubbeling van de score uitbleef. Niet veel later kreeg Freek Knetsch een goede mogelijkheid op de 0 – 2, maar wilde de bal iets te kort terug leggen op de inkomende Steijaert. Groede verzuimde hier om de voorsprong uit te bouwen, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Naarmate de wedstrijd vorderde begon Groede slordiger te voetballen en werd Hoofdplaat sterker. De verdediging wist de bal niet meer goed weg te werken, waardoor de geel-zwarten gevaarlijk konden worden. In de tachtigste minuut resulteerde dit dan ook in de gelijkmaker. Ondanks dat de bal met de hand getoucheerd werd door de spits van Hoofdplaat, keurde de leidsman van dienst de goal goed. Voor Groede een grote tegenslag, die men slecht kon verwerken. Er werd onrustig gevoetbald en de bal kon van voren niet meer vast gehouden worden. De wedstrijd leek af te steven op een gelijkspel, maar in de laatste minuut besliste Hoofdplaat anders. Een vrije trap, werd slecht verdedigd waardoor de spits van Hoofdplaat wederom doel trof.

Een zware domper voor Groede 1, dat meer verdiend had in deze wedstrijd. Een valste start van de competitie, dat men volgende week mag proberen te repareren thuis tegen BVV’63.