September 2nd, 2014

Groede 1 won zijn laatste bekerduel thuis tegen Vrederust met een 3 – 0 overwinning. Groede wist goed en verzorgd voetbal te laten zien, wat perspectief biedt voor de nieuwe competitie.

Zaterdag 30 augustus stond voor Groede 1 het laatste bekerduel op het programma, thuis tegen zaterdag vierdeklasser Vrederust. Vrederust verloor eerder zijn bekerduel van Corn Boys, maar wist wel te winnen van Waarde. Op het eerste gezicht dus een gelijkwaardige ploeg voor Groede. Veel stond er in deze wedstrijd niet op het spel, want Corn Boys was min of meer al officieus groepswinnaar in de bekerpoule. Kortom een goede oefenwedstrijd voor trainer Andre de Nooijer, om zijn spelers nog eens goed aan het werk te zien voordat de competitie begint.

Om 15.00 uur precies blies de leidsman van dienst voor de eerstemaal. Groede begon goed aan de wedstrijd en wist gelijk veel druk te creeren op Vrederust. Voornamelijk via de flanken wist Groede goed de diepte te zoeken. Dit resulteerd in enkele gevaarlijke voorzetten, maar geen concrete kansen. Vrederust had zich toegelegd op zijn gevaarlijke spitsen en wist via snelle counters deze te bereiken. Kapitein Ruben Deij had zijn verdediging echter goed op orde staan, waardoor de brabantse spitsen geen gevaar konden stichten. Na een half uur spelen kwam Groede 1 op voorsprong via Kika Menu. Een voorzet van Kevin Martens aan de rechterflank werd in tweede instantie goed afgerond door de spits van Groede. In het resterende deel van de eerste helft, wisten beide ploegen wel spelden prikjes uit te delen aan elkaar maar gevaarlijk werd het niet meer.

In de tweede helft verzuimde Groede om al vroeg de voorsprong uit te breiden. Het kreeg hiervoor een aantal uitgelezen kansen via onder meer Freek Knetsch en Wesley Steijaert, maar die konden de kansen niet verzilveren. Pas een kwartier voor tijd, kon Groede de voorsprong verdubbelen via Wesley Steijaert. Diezelfde Steijaert was ook het eindstation van het derde doelpunt. Een doelpunt voor Groese begrippen van grote schoonheid. De aanval werd opgezet vanachter uit en ging via vier schijven richting Freek Knetsch, die niet zelfzuchtig was en de bal panklaar legde voor de inkomende Steijaert. Een doelpunt uit het boekje, en tevens een doelpunt die de eindstand besliste; 3 – 0.

Een goede generale repetitie voor de eerste competitie wedstrijd. Er zit weer goed voetbal in en hopelijk kan dit door getrokken worden naar de competitie. Komende zondag mag Groede richting de oesterput, voor de rentree in de vijfde klasse A.

klik hier voor de foto’s

Groede-Vrederust