August 26th, 2014

De prognostiek viert dit seizoen zijn eerste lustrum, want het is alweer de vijfde editie en het beloofd een zeer interessante prognostiek te worden. Vorig jaar was de prognostiek-editie speciaal omdat we in de vierde klas kwamen te spelen, met veel onbekende ploegen. Toch waren alle voorspellingen redelijk gelijk en wisten de prognostiekers van te voren al dat Groede weinig kans ging maken in de vierde klas.

Hoe anders zal deze editie zijn, waarbij we in een soort van gloednieuwe vijfde klas terecht komen. De enige ploegen waar we iets van af weten zijn Hoofdplaat, Sluis, Terhole, Graauw en SDO’63. Maar ook die ploegen hebben, tijdens ons uitstapje naar de vierde klas, anders gepresteerd dan dat we van hun gewend waren. Daarnaast is er een lading aan nieuwe ploegen bijgekomen. Wat weten wij bijvoorbeeld van een ploeg als Rimboe of Vosmeer. Is NVS een te kloppen ploeg, of is dat juist een kampioenskandidaat? Kortom het zal een prognostiek worden vol vraagtekens met potentie voor grote verrassingen in de eindstand.

In deze prognostiek-editie zal een goed onderbuik-gevoel nodig zijn en een keurig gepoetste glazen bol. Natuurlijk is het mogelijk om tegenstanders in de voorbereiding op hun waarde te schatten en op basis daarvan de prognostiek in te vullen. Dit geeft echter zeer weinig garantie. Neem bijvoorbeeld Manchester United, die in de oefencampagne alle wedstrijden wist te winnen maar uiteindelijk verloor in het eerste competitie duel.

Klik hier voor meer informatie en uitleg over de prognostiek of download gelijk het invul formulier hier.