August 25th, 2014

Groede wist het duel tegen Waarde in de eerste helft al te beslissen door vier maal te scoren. Waarde zette daar in de tweede helft twee doelpunten tegen over, waardoor de eindstand op 2 – 4 werd beslist.

Na twee oefenwedstrijden tegen Schoondijke en Oostburg, stond zaterdag 23 augustus voor Groede 1 het eerste officiele duel op het programma. Hiervoor mocht het eerste elftal door de tunnel afreizen naar zaterdag vierdeklasser Waarde. Aangekomen op het sportpark van Waarde, werd de selectie van Groede eens goed bestudeerd door het plaatselijk klus-team. Zij concludeerden al vrij snel dat er ook door Groede wel eens links en rechts een bal naast of over geschoten zou worden, waardoor er acuut hekwerken werden geinstalleerd voor de ramen van de kantine. Nadat alles “Groede-proof” was gemaakt op het sportpark, kon de wedstrijd beginnen.

Trainer Andre de Nooijer stuurde zijn mannen met een vrij nieuw systeem het veld in. Dit was in de eerste minuten van de wedstrijd even zoeken voor de blauw-witte equipe. Na vijf minuten begon het echter te lopen bij Groede en werd de bal goed rond gespeeld. In de tiende minuut was het Wesley Steijaert die al vroeg in de wedstrijd een grote kans kreeg opgelegd. Steijaert twijfelde niet 1 op 1 met de keeper en tekende zo voor zijn eerste officiële doelpunt voor v.v. Groede. Een zeer voortvarende start voor Groede, dat door de vroege goal vertrouwen kreeg. Dit was terug te zien in het spel van de Hroe, dat met veel lef en inzet speelde. Waarde gaf hiervoor Groede ook de ruimte en moest zich laten terug zakken op eigen helft. Het onder druk gezette Waarde, kon na twintig minuten een bal nog net lastig weg werken. Nick van Belois was echter attent en kon de afgevallen bal netjes binnen tikken en verdubbelde hiermee de score.
Even later deed diezelfde Nick van Belois hier nog een schepje bovenop door met een prachtige goal voor de 0 – 3 te tekenen. De spits van Groede zag de bal op een meter of 20 voor zijn voeten komen. Met een bekeken schot/lob verschalkte hij de keeper van Waarde, die net te ver voor zijn doel stond. Het leek erop dat dit ook de ruststand zou worden, maar Wesley Steijaert had daar een ander gedacht over. Een minuut voor rust bekroonde hij in tweede instantie een mooie rush vanaf het middenveld met een treffer. Een zeer goede helft aan Groede-zijde werd afgesloten met een 0 – 4 stand en gaf een mooi vooruitzicht voor de tweede helft.

Dit mooie vooruitzicht werd echter in de tweede helft verstoord door Waarde. De zwart-gele formatie begon sterker en fysieker aan het vervolg van de wedstrijd. Groede won zijn duels niet meer en leed veel slordig bal verlies. Het Groede van de eerste helft was niet meer terug te herkennen en Waarde profiteerde hiervan. Na een uur spelen kreeg Waarde weer een sprankje hoop toen de 1 – 4 viel. Deze hoop werd nog eens vergroot nadat in de 73ste minuut de 2 – 4 viel. Groede had wel de kans om de wedstrijd te beslissen via Kaj Zwerver en Nick van Belois, maar liet dit na. Hierdoor bleef het spel onrustig, maar de drie punten kwam niet meer in gevaar.

De eerste bekerwedstrijd wordt dus gewonnen, waarbij Groede vertrouwen moet putten uit de eerste helft en zal moeten werken aan de fouten uit de tweede helft. Komende dinsdag wacht Corn Boys en kan de Hroe bij winst een grote stap maken naar een eventuele volgende ronde. Dit zal echter geen gemakkelijke opgave worden, want de Sas van Gentenaren wisten Vrederust met 10 – 1 te verslaan.