August 16th, 2014

Groede heeft vrijdagavond 15 augustus zijn eerste oefenduel winnend afgesloten. In Groede werd Schoondijke met 3 – 0 verslagen. Trainer Andre de Nooijer kon zijn spelers voor het eerst in wedstrijdvorm zien. Groede begon gretig aan de wedstrijd en er werd al snel duidelijk dat iedere speler vocht voor zijn plekje. Dit resulteerde in stevige duels, waarbij veel arbeid werd geleverd. De openingstreffer van het seizoen kwam op naam van Enrique van Opdurp. Enrique schoof de bal rustig langs de keeper na een goede steekbal van Wesley Steijaert.

In de tweede helft werden er een vijftal spelers gewisseld en werd een andere formatie gehanteerd. Kapitein Ruben Deij had zijn zaakjes vanachter goed op orde en zag zijn ploeg op een gelukkige manier op voorsprong komen. Giovanni Bleijenberg jaagde goed door na een terugspeel bal op de keeper van Schoondijke, de druk van Giovanni en een polletje in het veld zorgde voor de verdubbeling van de score. Groede speelde met vlagen goed voetbal en kreeg hier ook de ruimte voor van Schoondijke. Wesley Steijaert besliste de wedstrijd door in tweede instantie de bal alsnog tegen de netten te schieten en zo de stand op 3 – 0 te brengen.

Een zeer nuttige oefenpot voor Groede, waarbij er stevig en goed voetbal werd gespeeld. Het is nog vroeg in het seizoen, maar de spelers hebben er in ieder geval al voor gezorgd dat de keuzes straks niet makkelijk zullen worden voor de trainer.