November 1st, 2018

Zondag 28 oktober werd niet de zondag waar wellicht de Groese supporters op gehoopt zouden hebben. Het eerste elftal reisde namelijk af richting Brabant voor de ontmoeting tegen WVV’67, maar ging daar kansloos onderuit en werd het uiteindelijk “maar” 1 – 0 voor de Brabanders.

Trainer André de Nooijer kon niet over zijn gehele selectie beschikken, Rowin Smeekens en Ricky Maenhout kampten nog steeds met een blessure na de wedstrijd tegen Biervliet. In het elftal moesten er dus wat plekken worden gewijzigd, zodat om half 3 de Groe met een goed strijdplan het kunstgras veld kon worden opgestuurd. In het begin van de wedstrijd liet Groede de bal goed rond gaan, met name van achteren. Via de flanken werd een enkele keer de diepte gezocht, maar helaas niet gevonden. Na een paar minuten spelen, begon WVV’67 meer druk te geven naar voren. Daar had Groede het lastig mee, wat vaak voor wat paniek zorgde achterin. Na een kleine tien minuten voetballen viel het eerste en tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd. Een afgeketste voorzet van WVV’67 viel in het zestien meter gebied. Er leek niks aan de hand, want er stond 4 man van Groede rond. Zij keken echter naar elkaar wie de bal precies ging weg trappen, waardoor de spits van WVV’67 alle tijd en ruimte kreeg om de bal op het gemakje achter Ricky te werken. Groede moest dus op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar dat leek er zeker de eerste helft niet in te zitten. De eerste helft kenmerkte zich dan ook door veel slordig balverlies aan Groese zijde. Er werden erg weinig kansen gecreëerd en WVV’67 kon het verlamde Groede zo kapot spelen. Het was te danken aan Ricky Verkruijsse dat er maar met een 1 – 0 achterstand gerust werd, want dat hadden er nog meer kunnen zijn.

In de tweede helft kwam Groede veel feller uit de kleedkamer, het drong WVV’67 terug op eigen veld. De Groe bleef echter moeite houden om in zijn eigen spel te komen, waardoor de kansen dan ook uit bleven. WVV was op zijn beurt weer snel gevaarlijk, maar gelukkig voor Groede stond het vizier van de groen-zwarten niet op scherp. Toch leek Groede de gelijkmaker op zijn naam te zetten, nadat Nick van Belois goed door ging op de rechter flank. Hij gaf de bal breed op Ruud van Westen die geen moment twijfelde en de bal achter de keeper schoot. Vreugde in het kamp van Groede, dat echter snel werd terug gefloten. Een vermeende buitenspel val zou het doelpunt ongeldig hebben verklaard, het onbegrip bij Groede was groot aangezien Ruud duidelijk vanachter zijn man zou komen. Maar goed, de leidsman volgde het advies op van de vlagger en moest de wedstrijd dus weer door gaan zonder deze treffer van Groede. In het resterende deel van de wedstrijd zocht Groede nadrukkelijk naar die ene treffer, maar was het gewoon niet bij machte om dit voor elkaar te krijgen. Bart van den Hemel was in de laatste minuten nog het dichtstbij, maar zag zijn vrije trap uitstekend gered worden door de keeper van WVV’67.

Groede verliest dus van WVV en zakt naar de heuse middenmoot van de vierde klas. Groede verloor dit weekend echter niet alleen van WVV, maar met name ook van zichzelf. Het kan en moet veel beter gaan voetballen en proberen het spel op te pakken dat in de voorbereiding op de mat werd gelegd. Nu is het zaak voor de Groe om zijn wonden te likken (zowel figuurlijk als letterlijk, want dat kunstgrasveld doet een mens niet goed) en zich op te maken voor de match tegen STEEN.