October 22nd, 2018

Zondag 21 oktober kwam de tot dan toe nog puntloze Biervliet op bezoek naar Groede. Groede wilde graag een vervolg geven aan zijn goede reeks van de afgelopen twee wedstrijden. André de Nooijer kon hiervoor beschikken over een voltallige selectie. Tijdens de warming-up moest Bickel Menue helaas geblesseerd afhaken, Ruben Deij nam zijn positie in het veld over. Voor de wedstrijd kwam oud-ploeg genoot Ilyas Yavuz nog even een kijkje nemen in de kleedkamer. Een mooi weer zien met onze oude RaboReader, die tegenwoordig uitkomt voor de vv Biervliet.

Om half drie werd de wedstrijd afgetrapt en tasten beiden ploegen elkaar wat af. Ondanks dat Groede een hoog baltempo wilde spelen, bleef het tempo vrij laag. Biervliet kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, maar Wouter Lakerveld had vanachter zijn verdediging op orde staan. Aan de andere kant wist Groede ook een aantal maal gevaarlijk te worden via onder meer Ruud van Westen en Toon van Parijs. Na 20 minuten spelen kwam Groede op voorsprong via Bart van den Hemel. Na een vrije trap van Arno, werd Bart vrijgelaten in het zestien meter gebied en kon zo de bal achter de keeper werken. Groede hield de voorsprong vast tot aan de rust en wilde deze daarna verder gaan uitbouwen.

Echter, na rust kwam Biervliet beter in de wedstrijd. Met name het fysieke spel van Biervliet overrompelde Groede, waar de blauw-witten te weinig antwoord op hadden. Het spel werd met de minuut wat grimmiger en het voetbal slechter. Slordig balverlies aan beide kanten en slechte passing, zorgde ervoor dat de supporters niet echt verwend werden deze middag. Na 70 minuten kreeg Biervliet de gedoodvreesde vrije trap rond de zestien. En de angst werd werkelijkheid, want Eric Adam trapte de bal strak in de hoek tegen de touwen. Met nog een krappe 20 minuten op de klok moest Groede op zoek gaan naar het winnende doelpunt. Na een scrimmage voor het doel van Biervliet, waarbij Nick van Belois op de lat schoot, kwam de bal bij Bart terecht. Deze probeerde een actie te maken in het zestien-meter gebied en werd daarbij onreglementair tegen de grond gewerkt. Een strafschop als gevolg die door Bart werd binnen getrapt. De laatste tien minuten verdedigde Groede de voorsprong succesvol met hand en tand.

Na de wedstrijd noemde vele supporters het terecht  een “lelijke overwinning” in een “lelijke wedstrijd”, maar ook die leveren gelukkig 3 punten op. Volgende week zal er uit een ander vat getapt moeten worden, want dan zal de bus afreizen naar Woensdrecht.