October 22nd, 2018

Groede 1 heeft na een moeilijke start zonder punten in de eerste twee wedstrijden, zijn gemiddeld flink opgekrikt. In zowel de derde als vierde wedstrijd van het seizoen werden winnend afgesloten.

Op 7 oktober 2018 ging Groede 1 op bezoek bij Koewacht. Met een na genoeg complete selectie ging Groede goed van start op sportpark de Berelaere. Bart van den Hemel bracht de Groe na twintig minuten spelen op voorsprong. Die voorsprong zou Wouter Lakerveld vlak voor de thee nog verdubbelen. Na rust kwam Koewacht terug tot 1 – 2 via een kleine scrimmage voor het doel van Groede. Koewacht drong daarna aan op een gelijkspel, maar het was Ruud van Westen die Groede bevrijdde. Na een goede steekpass bepaalde Ruud de eindstand op 1 – 3.

Een week later kwam Vogelwaarde op visite in Groede. Een altijd lastige tegenstander voor de Groe, maar had hier opmerkelijk genoeg minder moeite mee dan verwacht. Het was Toon van Parijs die de score wist te openen, met een echte spitsen doelpunt. Vlak voor rust verdubbelde Ruud van Westen de voorsprong, na een goede actie van Toon. Na rust ging Groede verder met waar het gebleven was. Na de 3 – 0, verspilde Groede weer zijn clean sheet en scoorde Vogelwaarde. Toch kwam de overwinning niet in gevaar, want Ruud van Westen maakte zijn hattrick van de middag compleet. Het slotakkoord was aan Bart die voor de 5 – 1 tekende.

De competitie is nu echt begonnen voor Groede, na 4 gespeelde wedstrijden is de balans in evenwicht; 2 x winst en 2 x verlies. Volgende week komt Biervliet op bezoek, waar hopelijk de balans nog meer richting de winstpartijen kan uitslaan.