September 24th, 2018

Zondag 23 september ging de competitie in de vierde klasse A van start. Voor Groede stond een uitwedstrijd naar Hoogerheide op het programma. Op het kunstgras veld van METO wist Groede vorig jaar een punt te redden, ook op eigen veld werden de punten gedeeld. Een degelijke tegenstander dus, waarbij de twee ploegen aan elkaar gewaagd zouden moeten zijn. METO liet in de bekercompetitie al zien dat het een ploeg was om rekening mee te houden, want met 9 punten uit 3 wedstrijden werd het groepswinnaar.André de Nooijer kon in de eerste competitie wedstrijd niet beschikken over Kevin Martens, Wouter Lakerveld en Michel Broeckaert. Waardoor Rychanell zich aansloot bij de selectie.

Om 12.00 uur stipt vertrok de bus richting Brabant vanaf de bekende vertrek plaats in Groede. In IJzendijke werd supporter Rolo opgehaald, maar bij de bushalte van Tieke stonden er nog twee (onbekende) supporters te wachten met Groede-shirt en Groede-sjaal. Toen zij de bus in kwamen gelopen schoot Ruben Deij een gat in de lucht van vreugde. De twee onbekende supporters waren namelijk zijn gastgezin uit Brazilie, waar Ruben een half jaar heeft vertoefd. De twee Brazilianen waren op rondreis door Europa en wilden daarbij ook graag eens de Braziliaanse speelstijl van Ruben Deij bewonderen op het voetbalveld. Met een goed gevulde bus werd er dus koers gezet richting Brabant.

Om 14.30 uur stipt floot de leidsman van dienst, die overigens een goede wedstrijd zou fluiten, voor de aanvang van de competitie. Beide ploegen begonnen heel afwachtend aan de wedstrijd en lieten de bal op het gemak rond gaan. METO probeerde met name centraal door het midden zijn gevaarlijke spitsen te zoeken. Groede kon daarbij wat achter over leunen en proberen via een snelle counter tegen gas te geven. Na een kwartier spelen kwam de Groe wat beter in de wedstrijd en kreeg het heft in handen. De bal ging makkelijk rond en kwam zodoende na 25 minuten spelen bij Bart terecht op de rand van het zestien meter gebied. Die twijfelde niet en met een laag schot verdween de bal tegen de touwen. De voorsprong was een feit en die zou zonder problemen gehandhaafd worden tot aan de rust.

In de rust werd de geblesseerde Steijaert gewisseld voor Jan Willem de Rooij en Nick van Belois maakte plaats voor Joran Hennekeij. Na rust begon METO al snel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar Groede leek het spel aardig onder controle te hebben. De Groe ging dan ook op zoek naar de verdubbeling van de score. Deze kwam er ook bijna via een prachtig schot van Bickel Menu die de bal heerlijk op zijn slof nam op 20 meter van de goal. De poging spatte uiteen op de paal en verdween over de achterlijn. In de 60ste minuut kwam dan toch de verdubbeling van de score via Ruud van Westen. Na een goede actie van Joran Hennekeij over de flank, bezorgde hij de bal bij Ruud van Westen die op de zestien meter stond om de bal binnen te schieten. De wedstrijd leek in de goede plooi te vallen voor Groede, maar het moest nog wel een half uur geconcentreerd deze voorsprong met hand en tand verdedigen. Het verzet van METO leek gebroken te zijn, want Groede kreeg vervolgens daarna een aantal goede pogingen op de 0 – 3, maar het doelpunt dat de wedstrijd definitief zou beslissen viel niet. En toen brak voor Groede de zuurste 10 minuten aan van de afgelopen voetbalseizoenen. In de 80ste minuut kon uit het niets de spits van METO doorstomen van het middenveld en vanuit een lastige hoek Ricky Verkruijsse verschalken. METO kreeg weer energie en Groede begon wat angstiger te voetballen. Nog geen vier minuten later kwam er een hoge voorzet vanaf de flank, de bal werd door gekopt waardoor aan de tweede paal de gelijkmaker binnen gekopt kon worden. Een grote deceptie voor Groede, die later nog veel groter zou worden. De Groe probeerde zich op te peppen en op zoek te gaan naar hetgeen de blauw-witten wel recht op zouden hebben; een overwinning. Maar in plaats daarvan was het METO die in de 90ste minuut de wedstrijd op zijn kop zette en de via een strakke voorzet de 3 – 2 op het scorebord liet zetten.

De teleurstelling was erg groot na de wedstrijd bij alles wat Groede een warm hart toe draagt. Natuurlijk mag een 0 – 2 voorsprong 10 minuten voor tijd niet weggegeven worden en wellicht wilde Groede iets te veel op zoek gaan naar die 0 – 3, maar dat zal niet helpen in het feit dat de eerste verliespartij van het seizoen een feit is. De wonden zullen gelikt moeten worden en snel ook, want aankomend weekend wacht de eerste derby van het seizoen. Dan krijgt Groede buurman Oostburg op bezoek.