August 31st, 2018

Het eerste elftal van de Groe heeft zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2018 – 2019 afgesloten met een gelijkspel. In Brabant op bezoek bij de vrienden uit Achtmaal hielden beiden ploegen elkaar in evenwicht.

Groede reisde met een bus af richting Brabant met maar 12 spelers, blessures en vakanties waren hiervoor de voornaamste reden. Het beloofde een zware pot te worden gezien Groede nog nooit van Achtmaal wist te winnen in het verleden. Na een goede plens-bui werd de warming-up afgesloten en blies de leidsman van dienst om 16.00 uur voor aanvang van de wedstrijd. Waar Groede veel druk van de Groen-Witte verwachtte op het begin van de wedstrijd, bleek de blauw-witte equipe van André de Nooijer juist het spel te mogen maken. Dat spel begon bij Ricky Maenhout, die bij afwezigheid van Wouter Lakerveld, als laatste man werd geposteerd. Ricky zou uiteindelijk door de toeschouwers bekroond worden tot man of the match, met name vanwege de vele rust die hij achterin wist te brengen. Dit kwam wellicht ook omdat zijn vriendin mee was gereisd met de bus en Ricky daardoor zich wel rustig moest opstellen.

Op het middenveld was er een nieuw gezicht te zien in de vorm van Rowin Smeekens. Rowin liet zich gelijk gelden in het eerste half uur en bewees een echte aanwinst te zijn voor Groede. Dat zelfde gold trouwens ook voor Bickel Menue die zijn taak als rechtsback met verve uitvoerde. Beide jongelingen lieten dan ook zien dat de jeugd de toekomst heeft en er klaar voor staat. Maar terug naar de wedstrijd waarin Groede erg sterk begon. De Groedenaren wisten elkaar goed te vinden en er werd leuk gecombineerd. De zorgde voor enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Achtmaal, maar het vizier stond nog niet op scherp. Na een half uur spelen werd Bart diep gestuurd door Bickel Menue. Bart probeer naar binnen te snijden maar werd daarbij onderuit gehaald door de verdediger van Achtmaal. De leidsman wees resoluut naar de stip, waarna Bart zelf achter de bal plaats nam en de bal tegen de touwen joeg. Deze voorsprong zou tot aan de rust op het scorebord blijven.

Na rust werd Achtmaal iets sterker en moest Groede wat gas terug nemen. Toch bleef de verdediging van Groede fier overeind en wist de Brabantse aanvallen vrij goed af te slaan. Via de flanken werd vaak de opbouw gezocht, maar gedurende de tweede helft begon de conditie in het team op te breken. Om de gemiddelde conditie weer wat op te trekken werd Jan-Willem de Rooij, trainingsbeest van beroep, in het veld gebracht. De Rooij kon met zijn positivisme niet voorkomen dat Achtmaal op prachtige wijze op gelijke hoogte kwam. Met een zeer bekeken lob werd Ricky Verkruijsse, net als zo vaak op de training van Groede, verschalkt. Groede kreeg uiteindelijk nog de beste kans om de overwinning naar zich toe te trekken. Ruud van Westen werd prachtig vrij gezet voor doel door Nick van Belois, maar Ruud zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman van dienst.

De wedstrijd werd dan ook beëindigd met een gelijkspel, waar beide ploegen tevreden mee konden zijn. Voor Groede was het weer eens lekker om een wedstrijd te spelen, waarbij de nieuwelingen positief wisten te verrassen. Dat geeft de burger moed voor de bekerwedstrijd aanstaande zondag tegen de AVC Aardenburg.

Na afloop werd de frietkar in gang geslingerd en was er zelfs gezorgd voor een heuse ton spreker. Deze spreekstalmeester liet niets heel van de selectie van André de Nooijer, waarbij hij de lachers op de hand kreeg. Na deze ludieke act was het tijd voor de spelers van Groede 1 om hun dance moves te laten zien aan het dames elftal van Achtmaal. Deze dames waren onder de indruk van de Groese atleten en zochten dan ook snel toenadering, dat met open armen werd ontvangen. Details hierover mogen vanwege de nieuwe AVG wet niet gepubliceerd worden, maar wie vrijdagavond een biertje komt doen in de kantine zal al snel door krijgen hoe de vork in de steel zat die avond.