June 5th, 2018

Groede 2 – Hoofdplaat 2

De champagne lag koud. De banden voor de platte kar waren al opgepompt. Het veld was nog eens extra besproeid. De Dj had zijn apparatuur al opgebouwd.

Kortom: vandaag moest het gebeuren!!!

Alleen Hoofdplaat 2 kwam niet om te verliezen. Ruben en Loek Thomaes zijn niet de minste namen en ene Elian had ook al vaker een pepernoot geraakt. De ploeg waar we in de uit-wedstrijd moeizaam van hadden gewonnen met 1-2 bleek ook vandaag erg taai te zijn.

Trainer Hubo stuurde de volgende 11 matadoren het veld in.

Jeffrey
Felix – Cornelis – Enrique – Jelko
Sven Wrezj Jan Kaj
Rychanel & Vedat

Michael Vink, Rens Risseeuw en Rick Luteijn (zijn schoenen stonden van de week daarvoor nog in het verwarmingshok) namen plaats op de reservebank. Ibrahim en Ilyas hadden Ramadan. Rob Faas (pols )en Youri Verploeg (gebroken neus !) namen plaats op de blessurebank. Het was een prachtige dag om een lekkere pot te voetballen. Het zomerse weer maakte de omstandigheden op het veld daarentegen ook zwaar. Groede 2 begon ( hoe kan ook anders) zenuwachtig aan de wedstrijd. Met name de eindpass voor de goal ontbrak. Waar de week daarvoor alle eindpasses goed aankwamen, vochten de Hoofdplatenaren voor iedere meter wat resulteerde in vele corners, schoten gepareerd door de keeper of ballen die simpelweg over en naast de goal belandden. Na 20 minuten, uit balverlies en de daaropvolgende counter scoorde Hoofdplaat tegen de verhoudingen in, de 0-1. Het hoort bij zo’n wedstrijd. Groede 2 had een tegenslag. De mouwen werden nog eens flink opgestroopt. Hubo wijzigde de opstelling in het veld en Cornelis werd doorgeschoven en Jan zakte een linie terug. Ook Felix en Sven wisselde nog voor de wedstrijd van positie.

Na de drinkpauze werd een pass vanaf het middenveld richting Kaj Zwerver gespeeld die opstoomde via de rechterflank. Hij omspeelde handig en knap twee man en hij schoot de bal binnenkant paal binnen. Een prachtig doelpunt. Het vertrouwen was weer terug in de wedstrijd en met hard werken zouden we iets kunnen halen voelden we… Na de rust zagen we dat de eerste helft er redelijk in had gehakt. Het duurde tot de 68e minuut voordat het wonder van Groede zich voltrok. Kaj nam een corner van rechts. De bal belandde in de kluts en werd slecht weggewerkt. Cornelis pikt de afvallende bal op en haalt in een keer uit. Het gevoel om dat balletje dan over de keeper te zien gaan en dan dat netje zien opbollen omdat het een doelpunt is, is uiteraard fantastisch. Heel het team wist ook wel eens dat dit de beslissende kon zijn. We waren er nog niet. Het waren nog 20 zenuwslopende minuten. Jeffrey Dey hield het tweede op de been door corners en vrij trappen te pakken en / of weg te stompen. De 90e minuut brak aan. Ruud Bolijn de reff. van dienst pakte zijn fluit en blies. Groede 2 ontplofte van blijdschap.

Champagne vloog ons om de oren. Het publiek werd bedankt. De trekker stond al te snorren. Tijdens de rondtocht op de platte kar waren we gestopt bij de Zagerij en het Overleg. Iedereen was in opperste feeststemming! Bij terugkomst voetjes van de vloer met Dj Niels!!! Wat een onvergetelijke dag!!!