May 11th, 2018

In de reserve 6e klasse van het zondagvoetbal is de spanning om te snijden. Het 3e elftal van Breskens is koploper met twaalf gespeelde wedstrijden en 29 punten. Groede 2 volgt met 27 punten maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Groede 3 heeft 14 punten en tien wedstrijden gespeeld. De 6eklasse telt op het moment negen elftallen waardoor er tussen september 2017 en mei 2018 slechts 18 speeldagen zijn voor alle teams. Vooralsnog gaat het met beide teams goed. Er zijn voldoende jongens die met beide teams mee willen doen en de oudere jeugdleden worden hier en daar ook al ingepast.

De grote vraag is waar ligt de kiem voor het succes van Groede 2? De oefencampagne van het 2e & 3e  werd gestart tegen VV Achtmaal 2 op 26 augustus 2017. De uitslag met een gemengd elftal was 2-2. Vervolgens werd op 10 september 2017 een bekerwedstrijd afgewerkt tegen VV Halsteren 4: 5-4 verlies. De derde helft en de terugreis in de bus legden een bodem voor de rest van het seizoen. Eigenlijk was op basis van die tweede helft in Halsteren maar een ploeg die door moest en dat was de Groe. Door pech en een scheidsrechter die niet altijd even mee werkte, kende de wedstrijd een andere einde. Toch ging de Groe met opgeheven hoofd van het veld.

Tussendoor werd op de woensdagavonden druk getraind. Met een gemiddelde opkomst van zestien jongens per training, mocht trainer Imre Hubregtsen niet klagen. Op 1 oktober 2017 was het dan zover. Groede 2 mocht aantreden tegen Breskens 3 voor de eerste competitiewedstrijd. In een slechte wedstrijd waar geen duels werden gewonnen en de bal niet rond ging, werd Groede 2 van de mat gespeeld en verloor de wedstrijd puur op inzet. Coach Hubregtsen kondigde hervormingen aan binnen het elftal. De voordelen van een vaste coach ten opzichte van een speler-coach is dat er beter gelet kan worden op vaste patronen in het elftal en dat de coach eens spelers kan uittesten op posities waar ze lang niet meer hebben gespeeld of nooit hebben gevoetbald. In de winterstop was er ook nog een teamuitje voor de teambuilding.

Het resulteerde in overwinningen op Terneuzen 4, Ijzendijke 4, Corn Boys 2, Biervliet 3, Schoondijke 2 2x, Groede 3 Breskens 3 en Hoofdplaat 2. Met name de wedstrijd tegen Groede 3 was er een om nooit meer te vergeten. Het derde speelde met alle kracht en passie om iets af te dwingen deze dag. Helaas voor het derde scoorde Wrezj Ohanian via Freek Knetsch een doelpunt. Het doelpunt is te vinden op onze Facebookpagina. https://www.facebook.com/VvGroede/ . De eindstand van deze wedstrijd was 5-1 in het voordeel van Groede 2.

De race om de titel is dan ook nog niet gestreden en het woord wat begint met een K- en eindigt op ampioenschap wordt in de Groese contreien dan ook nog niet genoemd. Breskens 3 speelt nog vier wedstrijden en heeft in totaal nog 12 punten te winnen. Groede 2 speelt nog 6 wedstrijden en heeft nog 18 punten te verdelen. Groede 3 speelt op 13 mei tegen Breskens 3 en op 20 mei de stadsderby tegen Groede 2.

Het mag duidelijk zijn dat zonder de inzet van Groede 3, Groede 2 ook niet zover was gekomen in de strijd om de prijzen in de zesde klasse! Het blijft spannend!!!