April 12th, 2018

Zondag 08 april stond voor Groede 1 de uitwedstrijd naar WVV’67 op het programma. In de heen wedstrijd werd er ruim gewonnen van de groen-zwarten uit Woensdrecht en dat kunstje wilde Groede natuurlijk weer herhalen vandaag. André de Nooijer kon voor deze klus niet beschikken over Ciske Menue en Ricky Maenhout. Met een volle supporters bus werd er om 12.00 uur koers gezet richting Woensdrecht. Bij aankomst konden de spelers vanaf het mooie kantine-balkon nog wat beelden meepikken van de wedstrijd WVV’67 Dames 1 – Nieuw Borgvliet Dames 1, alvorens richting de kleedkamer te gaan.

Om half 3 werd er afgetrapt op het kunstgras veld van WVV’67. Of het nu de warmte was of de gewenning aan het kunstgras laten we in het midden hier, maar Groede begon onwennig en slapjes aan de wedstrijd. Het duel voor de tweede bal was elke keer voor WVV’67 en het was ook de thuisploeg die de beste kansen kreeg. Dit resulteerde na 10 minuten spelen al gelijk in de voorsprong van de Woensdrechtenaren. De middenvelder kon simpel doorlopen op het middenveld en via een één-twee de bal achter Ricky Verkruijsse schieten. Het gebrek aan gretigheid en doortastendheid aan de Groese kant werd dus betaald met een tegendoelpunt. Groede moest het tij zien te keren en kwam wat meer in het spel. Er kwamen grote kansen voor Groede; Michel Broeckaert kopte net langszij, Bart schoot een vrije trap net over, Ruud kon net het laatste zetje aan de bal geven richting doel, waardoor de 1 – 0 op het scorebord bleef steken. Voor rust kwam WVV aan de andere kant ook nog een paar keer gevaarlijk opstomen richting het Groese doel, echter stond hun vizier gelukkig niet op scherp.

In de tweede helft ging Groede nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en had het betere van het spel. De gelijkmaker viel vervolgens in de 65ste minuut, toen Bart de bal met een verre inworp voor de voeten van Arno bracht. Deze toucheerde de bal langs de keeper, waarbij Jan-Willem de Rooij het laatste zetje gaf om deze bal tot doelpunt te promoveren. De groen-zwarten claimden een buitenspelval, maar deze werd weg gezwaaid door de scheidsrechter. Groede wilde meer en ging dus op zoek naar de voorsprong, maar keek twee minuten later warempel weer tegen een achterstand aan. Een diepe bal van WVV leek afgevlagd te worden voor buitenspel, waardoor de Groese verdediging min of meer wat minder actief verdedigde in de afwachting van het fluitsignaal van de scheids. Deze floot echter niet, waarna Ricky nog wel goed uitkwam en de bal kon weg stompen. De afgeslagen bal belande echter voor de voeten van de spits van WVV en deze krulde de bal simpel in het doel. Een bijzonder moment, waarbij alles wat blauw-wit was die middag rekende op het fluitsignaal voor buitenspel, maar uiteindelijk het fluitsignaal klonk voor een doelpunt. Groede moest dus weer opnieuw beginnen en met nog een kwartier op de klok zoeken naar de gelijkmaker. En deze kwam er wederom via Jan-Willem de Rooij. Een slimme vrije trap van Wesley Steijaert ging dwars door het zestien meter gebied, waarbij de Rooij goed was ingelopen en de bal achter de keeper kon tikken. Wederom protest van de spelers van WVV voor een buitenspelval, maar deze werd net als eerder deze middag weg gewuifd door de leidsman. Met nog 10 minuten op de klok kon Groede zich gaan opmaken voor een slot offensief. Met een afstandschot van Wouter Lakerveld en een prachtige vrije trap van Steijaert, was Groede nog dichtbij de overwinning. De goal viel echter niet en dat had achteraf gezien ook niet terecht geweest gezien het spelbeeld.

Groede moest dus achteraf tevreden zijn met een punt en mag zich nu gaan opmaken voor de belangrijke wedstrijd donderdag tegen Koewacht. Hopelijk is onze goalgetter Jan-Willem de Rooij weer op stoom, zodat er een mooi resultaat neer gezet kan worden.