March 29th, 2018

Groede Clinge

Zondag 25 maart reisde Groede 1 af richting sportpark Malpertuus voor de uitwedstrijd met de Clinge. In de thuiswedstrijd werd Groede van de mat gespeeld door Clinge en verloor het met ruime cijfers; 1 – 5. Groede wilde dus graag eer-herstel van deze wedstrijd, maar ook voor de stand was een overwinning welkom. Groede moet immers nog wel steeds met een schuin oog naar onderen kijken in de ranglijst, want de verschillen zijn niet zo heel groot. Een eventuele overwinning zou er in ieder geval voor kunnen zorgen dat die zorg in ieder geval tijdelijk weg zal zijn.

Dan moet er dus wel gewonnen worden van Clinge, de Oost-Zeeuws Vlamingen doen nog steeds volop mee in de kampioensrace en sinds 18 september 2016 verloor Clinge niet meer op eigen veld. Kortom een zware opgave voor de Groe, maar zoals de precies 2 jaar geleden overleden Johan Cruijff altijd zei “de Bal is rond”.

Trainer André de Nooijer kon niet over Wesley Steijaert beschikken die ergens in Polen bivakeerde. Voor de rest was het elftal na genoeg compleet en kon er dus op volle sterkte gestart worden. Clinge begon afwachtend aan de wedstrijd, waar Groede juist had verwacht dat de rood-witten met veel druk naar voren zouden starten. Hierdoor kreeg Groede ruimte op het veld en kon het zelf proberen het spel te maken. Toch was Clinge de gevaarlijkste ploeg in de begin fase, maar het vizier van de Clinge stond in deze fase (en later bleek ook in heel de wedstrijd) niet op scherp. De kansen van Clinge kwamen voornamelijk door slordig balverlies bij Groede, gelukkig bleef dit zonder gevolgen. Aan de andere kant begon Groede beter te voetballen en zocht via de flanken de aanval, het wist een aantal goede kansen te produceren zonder succes. Na een half uur spelen kwam dit succes er alsnog. Ruben Deij kreeg de bal aangespeeld op het middenveld en zag Jarmo uit de rug van zijn directe tegenstander vertrekken. Met een bekeken pass stuurde Ruben Jarmo diep, die ondertussen de keeper op zich af zag komen. Met een bekeken lob verschalkde Jarmo de keeper en zette de verrassende 0 – 1 op het bord. Na deze voorsprong leek Groede wat onrustiger te worden en begon Clinge meer druk te zetten. De gelijkmaker leek in de maak, maar de 2 aanvallers van Clinge liepen elkaar in de weg waardoor er met een Groese voorsprong de rust in gegaan kon worden.

Na rust was het voornamelijk pompen of verzuipen voor Groede. Clinge moest het spel maken en Groede kon zodoende loeren op de counter. Het spel van Groede (lange ballen) verdiende zeker niet de schoonheidsprijs, maar het doel heiligt de middelen werd dan maar gedacht. Onze keeper Ricky Verkruijsse bekroonde zichzelf tot Man of the Match door een fantastische wedstrijd te keepen. Keer op keer bleek Ricky een sta in de weg voor de spits van Clinge. Ook kregen we af en toe hulp van de paal en de lat, maar och die staan er ook voor niet voor niks. In de 70ste minuut moest Arno van den Hemel gebleseerd het veld verlaten vanwege, na een vrij grove charge van de Clingse middenvelder. Natuurlijk kreeg Groede ook nog kansen, want er lag veel ruimte achter de verdediging. Maar de wedstrijd kostte veel energie en er was dan ook weinig puf om nog echt wat uit de aanvallen te halen. Er werd gebikkeld tot het einde en dat werd dan ook beloond met een prachtige drie punter. Dat de wedstrijd veel energie had gekost bleek wel in de kleedkamer, waar de spelers amper hun flesje bier open kregen.

Een collectieve overwinning door het team, waar met zijn allen hard voor is gewerkt. Het geluk zat deze keer aan de Groese kant en dat is dit seizoen wel al eens anders geweest. Volgende week maandag wacht opnieuw een lastige pot, ditmaal tegen Nieuw Borgvliet. In de uitwedstrijd kwam Groede niet verder dan een gelijkspel, dus ook hier zal wederom alles gegeven moeten worden om tot een goed resultaat te komen.