March 14th, 2018

Zondag 11 maart mocht Groede na twee weken zonder competitie wedstrijd weer aanzetten. Ditmaal de werd er afgereisd naar Hoogerheide voor de ontmoeting met de koploper waar er op kunstgras zou gespeeld worden. Ter voorbereiding op deze wedstrijd, speelde Groede de vrijdag een oefenwedstrijd tegen Terneuzen op kunstgras. In een nuttige oefenpot van 2 keer 35 minuten bleef de stand haken op 2 – 2.

Voor de wedstrijd tegen METO kon André de Nooijer niet beschikken over Michel Broeckaert, vanwege werkzaamheden. Zaterdag bereikte ons ook het verschrikkelijke nieuws dat Jan-Willem de Rooij zijn vader overleden is. Zeer triestig nieuws en ook vanaf deze kant veel sterkte gewenst aan Jan-Willem en zijn familie om dit verlies te verwerken. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er dan ook één minuut stilte gehouden. André benadrukte ook in de kleedkamer dat Groede een goede prestatie moest neer zetten voor Jan-Willem en die boodschap werd ook breed gedragen binnen de groep.

Na het eerste fluitsignaal begon METO ietwat rustig aan de wedstrijd, waar Groede juist een fel startende METO had verwacht. Groede was aan de andere kant ook vrij afwachtend en aftastend, waardoor METO na 5 minuten meer druk begon te zetten. De Groe had moeite met de lopende mensen op het middenveld en kreeg het organisatorisch niet echt op orde. METO kreeg al snel grote kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Pas na een kwartier spelen opende de tri-colore de stand. De middenvelder van METO kon makkelijk doorlopen en de combinatie aangaan om vervolgens zelf de bal achter Ricky Verkruijsse te schieten. Na deze openingstreffer bleef METO de druk naar voren houden en moest Groede in de verdedigende stellingen. Niet veel later viel ook de 2 – 0 nadat het slordig uitverdedigen van Groede genadig werd afgestraft. METO zou nog een aantal kansen krijgen in de eerste helft maar het vizier stond niet op scherp. Groede kreeg naarmate de wedstrijd vorderde meer grip op het spel. De Groe kon zelfs de aansluitingstreffer maken vlak voor rust via Bart van den Hemel. Ilyas Yavuz gaf een goede diepe steekbal op Bart die met een handig lobje de bal achter de keeper plaatste. Dit kwam op een zeer gunstig moment, want zo ging Groede met een goed gevoel de rust in.

In de rust werd er wat omzettingen gedaan en kwam de organisatie in het veld wat beter te staan. Groede rook dat er wat te halen viel bij de koploper en zette dan ook volop in op de aanval. De krachten van METO vloeiden langzaam weg, maar dat nam niet weg dat de Brabanders af en toe gevaarlijk konden uit breken. Ricky Verkruijsse stond echter goed op zijn post en ook Wouter Lakerveld had het met zijn verdediging nu beter onder controle dan in de eerste helft. Groede leek op weg naar de gelijkmaker en was daar dichtbij via een goede vrije trap van Bart. Toch duurde het tot aan de 82ste minuut voordat de bevrijdende 2 – 2 viel. In een scrimmage wist Jarmo Gilling de bal in tweede instantie hard tegen de touwen te werken en de gelijk maker op het bord te krijgen. In het resterende deel van de wedstrijd ging de Groe nog op zoek naar een eventuele overwinning, maar daar was METO misschien nog wel het dichstse bij. De spits van METO schoot echter voorlangs waardoor de punten gedeeld werden.

En zo haalt Groede net als in de thuis wedstrijd wederom een punt tegen koploper METO. Een goed resultaat van Groede, waarbij de conclusie helder was in de kleedkamer “Dit punt is er één voor Jan-Willem!”. Volgende week wacht weer een heel andere wedstrijd, dan krijgt Groede de vrienden van Koewacht op bezoek.