February 19th, 2018

Zondag 18 februari mocht de Groe voor het eerst in de historie op bezoek bij de Nispense Sport Vereniging. Groede kwam goed uit de winterstop en wil die lijn graag doorzetten in deze uitwedstrijd. Aan de andere kant stond de winnaar van de eerste periode, die in de tweede periode nog maar één punt wist te behalen. Er lagen dus kansen voor de blauw-witte brigade.

In de week voorafgaand aan dit duel kwam het heugelijke nieuws binnen dat Jarmo vader is geworden van een zoontje. André de Nooijer besloot om Jarmo vaderschap verlof te geven en hem dus niet op te nemen in de selectie, vanaf deze kant de felicitaties aan Jarmo en Linsey met de geboorte van Chaz Iven Giling. Ook Ricky Maenhout moest vanwege werkzaamheden gemist worden, net als aanvoerder Arno van den Hemel die in de oefenwedstrijd tegen Axel een voetblessure op liep. De opstelling moest dus ietwat gewijzigd worden ten opzichte van voorgaande weken.

Rond de klok van half twee arriveerde de bus in Nispen en werden we verwelkomd op een prachtig complex. De kantine was een jaar geleden gerenoveerd en zag er gelikt uit, net als het veld dat er als een biljartlaken bij lag. Op dat veld werd om half drie afgetrapt voor de wedstrijd, welke later zou uitdraaien op een deceptie voor Groede. De ploeg van André de Nooijer begon echter goed aan de wedstrijd, het kon de bal snel rond laten gaan en voorzichtig de aanval proberen te zoeken. Het was NSV dat wel de eerste kans kreeg op een treffer, maar Ricky Verkruijsse zag dat de bal gelukkig langszij werd gekopt. Groede werd hierdoor wat wakker geschud en begon vervolgens beter in het spel te komen. Jan Willem de Rooij kwam op links een aantal maal goed voorbij zijn tegenstander, maar wist geen beslissende eindpass af te leveren. Er werd goed gecombineerd op het middenveld waardoor er een paar mooie aanvallen konden worden opgezet, echter ontbrak het aan de beslissende eindpass waardoor de openingstreffer uit bleef. Na twintig minuten had NSV eigenlijk met 10 man moeten komen te staan, nadat de aanvoerder van NSV het aan de stok kreeg met Ilyas Yavuz en hem met een, laten we eerlijk zijn, prachtige Ipon-judoworp tegen de boarding gooide. Donker rood had hier natuurlijk getrokken moeten worden, maar de scheids deed het af met een gele kaart. Niet veel later was de scheids weer in de war met de kaart-kleuren nadat Bart van den Hemel doorbrak richting doel en onregelmentair tegen de grond werd gewerkt. Een klassiek gevalletje “doorgebroken speler”, maar blijkbaar gelden daar in Brabant andere regels voor. Och, het gaf in ieder geval wat dynamiek en kleur aan de wedstrijd. Na een half uur spelen kwam alsnog de openingstreffer voor Groede, hetzij wel op een gelukkige manier. De verdediger van NSV wilde de bal weg koppen, maar de bal belande pardoes achter de keeper in het net. Een gelukkige voorsprong, maar zoals André in de rust zou aangeven “Een lelijke 0 – 1 overwinning, is ook een overwinning”.

Ondanks dat Groede wellicht verder had moeten uitlopen voor rust, was er wel het vertrouwen dat dit alsnog zou gebeuren in de tweede helf. Maar het leek alsof de Groedenaren na rust, net als de Russische curling speler op de Olympische spelen, gedrogeerd waren maar dan in negatief opzicht. Want Groede was geen schim meer van wat het in de eerste helft was. De totale organisatie leek kwijt te zijn en de persoonlijke fouten en balverliezen waren niet bij te houden. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker door de spits van NSV, die uit een hoekschop makkelijk kon binnen koppen. Ruud van Westen en ook Toon van Parijs kregen nog grote kans om de Groe weer te doen opleven, maar zagen hun inzet gekeerd worden. Groede werd afgetroefd op inzet en werklust door de geel-zwarten van NSV en kreeg daarvoor in de 75ste minuut de rekening gepresenteerd. Door een foute pass achterin kwam de spits van NSV oog in oog met Ricky en wist deze makkelijk te verschalken. Het was Groede die nu zijn rug moest rechten, maar in plaats daar van was het NSV die de score verder deed oplopen tot 3 – 1. De gifbeker moest in de laatste minuten helemaal leeg, toen ook de 4 – 1 op het scorebord kwam.

Een terechte overwinning voor NSV, zeker op basis van de tweede helft. Groede deed zichzelf, maar ook zeker de mee gereisde supporters te kort met het vertoonde spel. Het zal volgende week beter moeten als we afreizen naar Tieke.

Na afloop werd de nederlaag alweer snel weggespoeld met de kleine Amstel tapjes. Maaike (van Maaikus Oekske) wist ons te voorzien van hakkedelletjes, die met precies de goede hoek afgesneden waren. Dit verzachte de pijn voor de Groedenaren, zeker toen de DJ ook nog eens Nederlands-talige plaatjes ging draaien. Ook werd Suleika de Jonge gespot in de kantine van NSV, bekend van het eerder verschenen verslag “Kennis maken met de nieuwe tegenstanders; NSV”. Hier werd in de bus terug nog verder over door gedebatteerd, werd de box op standje maximaal gezet en werd er over geschakeld op flesjes Jupiler. Kortom er werd alles aan gedaan om de wedstrijd zo vlug mogelijk te vergeten en onze pijlen te gaan richten op de derby tegen Tieke Tieke Tieke…