February 8th, 2018

Zondag 04 februari stond voor Groede 1 de belangrijke thuis match tegen RIA Westdorpe op het programma. Het was aan Groede om aan de goede overwinning tegen STEEN van vorige week vandaag een vervolg te geven. Bij winst zou er voorlopig afstand gedaan kunnen worden van de onderste regionen. Bij verlies zou de ploeg uit Westdorpe op gelijke hoogte komen met Groede en blijft het oppassen voor de Groe om niet in de degradatie zone te komen.

André de Nooijer kon beschikken over een volledig fit elftal. Ricky Verkruijsse had gelukkig weer wat meer kleur gekregen dan vorige week en Ricky Maenhout en Ruben Deij waren weer bij de selectie aangesloten. Omdat de vrouwen van toekomstige vaders Jan-Willem de Rooij en Jarmo Giling allebei op scherp staan, kon het dus zomaar zijn dat we één of twee spelers vlak voor tijd zouden afvallen. Daarom nam André het zekere voor het onzekere en zette 16 spelers op het wedstrijd formulier.

Groede startte met dezelfde elf als tegen STEEN en probeerde met het beproefde concept de westdorpenaren aan te pakken. De eerste twintig minuten had Groede het betere van het spel en kon RIA op eigen helft drukken. Ondanks het vrij slecht bespeelbare “plein” wist Groede enkele kansen te creeëren, maar de grootste kans van de eerste helft was voor de rood-witten. Een polletje zorgde voor een te korte terug speelbal richting Ricky. De spits van RIA W. wist de bal te onderscheppen, maar was onzorgvuldig in de afronding. Groede kreeg niet veel later een zelfde kans toen Nick van Belois alleen op de keeper werd afgestuurd, hij werd echter regelementair van de bal gelopen en kon de score dus niet open breken. Ook Jan-Willem de Rooij was dicht bij de eerste treffer, maar hij had zijn haar beter zo strak gezet als Ruudje Vormer want hij kwam 10 cm te kort om de bal binnen te koppen. Met de wind in de rug wilde de blauw-witten graag nog voor rust op voorsprong komen, om zo in de tweede helft met tegenwind deze voorsprong te verdedigen. Dit lukte echter niet want de rust werd in gegaan met de brilstand.

In de rust werd de voorhoede bestaande uit Nick en Toon ingewisseld voor het aanvalsduo Jarmo en Ruud. Hierdoor kwam er iets meer dreiging naar voren en werd na een kwartier spelen de openingstreffer gemaakt, ware het niet dat deze afgevlagd werd wegens buitenspel. Natuurlijk ontstond er discussie of het nu wel of niet buitenspel was, maar de scheidsrechter had zijn beslissing al gemaakt op basis van zijn assistent. Dit afgekeurde doelpunt gaf Groede wel weer kracht om wederom op zoek te gaan naar de voorsprong en dat lukte ook. Arno liep door op een hoge bal die de verdediger van RIA probeerde weg te werken. Arno kon er echter net eerder bij zijn, waardoor in het daarop volgende duel de verdediger aan de noodrem moest trekken. Aangezien dit binnen het zestien meter gebeurd was een strafschop het gevolg. Bart nam plaats achter de bal en faalde niet, ondanks verwoede pogingen van de keeper om de strafschopstip om te spitten. De voorsprong was er, maar Groede kon nog niet achter over leunen. RIA bleek over een paar straffe middenvelders te beschikken, die de druk op de Groese verdediging aardig konden opvoeren. Wouter Lakerveld had echter zijn manschappen in de defensie op scherp staan, met name Kevin Martens speelde een dijk van een wedstrijd door zijn directe tegenstander aan banden te leggen. Groede zou uiteindelijk gaan winnen met 2 – 0, want Ruud van Westen wist na een goede actie van Jarmo Giling de bal het laatste zetje richting het doel te geven.

Een belangrijke overwinning van Groede dat zich aansluit bij de middenmoot. Voor nu een weekje rust, waarin er getraind zal moeten worden op de polonaise. Daarna zal de Groe gelijk aan de bak kunnen tegen de Nispense Sportvereniging.