December 7th, 2017

Zondag 03 december 2017 mocht Groede 1 aantreden tegen de onofficiele koploper Grenswachters 1. Vanwege de vier punten in mindering, waar in de derde helft later meer duidelijkheid over kwam, staat Grenswachters echter niet meer op de koppositie. Toch was het voor de Groe duidelijk dat er een sterke tegenstander zou afreizen naar west Zeeuws-Vlaanderen en dat de blauw-witte equipe alle zeilen zou moeten bij zetten om een goed resultaat te boeken. Na de deceptie in Oostburg was het aan André de Nooijer om zijn team weer op te peppen en met een goed uitgekiende strategie de wei in te sturen. Er werd dan ook een iets ander systeem gehanteerd, dat vooraf aan de wedstrijd uitgebreid werd toegelicht op het bord.

Het veld werd zondagochtend goed gekeurd door de consul, waardoor om half drie de bal kon gaan rollen. Het was Grenswachters dat gelijk de druk op de Groe begon te zetten en met veel lopende mensen probeerden zij het systeem van Groede te ontregelen. Het was voor Groede zoeken hoe het nieuwe systeem vorm gegeven moest worden, maar na 5 minuten stond de verdediging en middenveld redelijk stabiel. De eerste storm van Grenswachters was gaan liggen en de Groe kon nu zelf eens gaan denken aan aanvallen. Dat gebeurde voornamelijk via de flanken Ruben Deij en Ricky Maenhout. Grenswachters schuwde ook het fysieke duel niet, waar Groede zich wellicht af en toe wat te makkelijk door liet aftroeven. De beste kansen kwamen op naam van de Brabanders, maar Ricky Verkruijsse stond wederom goed op zijn post en hield het doel schoon. Aan de andere kant mocht Ciske Menu nog eens vrij aan leggen vanaf rand zestien, maar zag zijn schot langszij gaan. Arno kon na een één-twee met Ricky Maenhout doorlopen op de keeper, maar kreeg met zijn linkse poot geen genoeg kracht achter de bal. Bart en Steijaert mochten lieten ook nog enkele kansjes noteren, maar de brilstand bleef tot aan de rust op het score bord.

In de rust werd Jan Elfrink, met al een gele kaart op zak, gewisseld voor Toon van Parijs. Groede kreeg in de tweede helft wat meer ruimte van de Grenswachters en kon zodoende meer druk gaan uitoefenen op het vijandelijk doel. Nick van Belois was wellicht het dichts bij de openingstreffer, na een goede dribbel in de zestien. De bal kreeg echter geen snelheid mee en rolde als een makkelijke prooi in de handen van de keeper. Bart kon daarna ook nog aanspraak maken op de openingstreffer, nadat de keeper de bal loste. De hoek was echter te moeilijk, waardoor de bal over het doel heen ging. Grenswachters was op zijn beurt ook op zoek naar de openingstreffers, maar op enkele hachelijke momenten na kwam de Groese verdediging niet echt in de problemen. Een groot compliment ging uit naar Pitbull Broeckaert, die zich werkelijk voor elke bal wierp die hij tegen kwam. Ook zijn compagnion in de verdediging Wouter Lakerveld verdiende een groot compliment, die met zijn coaching de verdediging goed op orde kreeg. De leidsman, die een puike partij floot, vond het na 90 minuten welletjes en blies voor het einde. Een punten deling waar beide partijen mee konden leven.

Na de wedstrijd werd er in de kantine om opheldering gevraagd over de commotie rond de spelfout van Grenswachters. Aanvoerder Mark Vertonghe, die de chocomel pakken aan zijn neus voorbij zag gaan bij het Rad van Avontuur, durfde er geen uitspraken over te doen. Insiders wisten echter te vertellen, dat het zou gaan over die-hard supportster Irma de Nooijer. Irma zou ingeschreven zijn voor Singing-With-de-Putte-Stars. Maar in plaats van de Nooijer, had het bestuur van Grenswachters de Nooier op het papier gezet. Dat betekende dus een ongeldige inschrijving, waardoor er geen afgevaardiging was van de plaatselijk voetbalclub op het jaarlijkse zang-festijn op het Putte’s Plein. Daar kon de KNVB klaarblijkelijk niet mee lachen en bracht dus 4 punten in mindering. Om Irma alsnog een hart onder de riem te steken, werd haar de microfoon aangeboden in kantine “Even Samen”. Die pakte zij met beide handen aan en bracht de sfeer er al snel in met het Grenswachters-Kampioens-Lied en plaatjes van Dré Hazes. Kortom het was weer een mooie zondag, waarbij de Groe één punt overhield aan de ontmoeting met de groen-gele equipe uit Putte.