November 24th, 2017

Zondag 19 november stond voor Groede de uitwedstrijd tegen Nieuw Borgvliet op de rol. Met een relatief fitte selectie reisde het blauw-witte equipe inclusief supporters met een volle bus af naar Bergen op Zoom. Aangekomen op sportpark “Markiezaten” werd al snel duidelijk dat de staat van het veld niet in verhouding stond met het sportcomplex. Een prachtig complex, met mooie kantine en tribune, waar echter het hoofdveld in zeer slechte staat verkeerde. Nu is dat gelukkig nog altijd voor beide teams het geval, dus zonder veel tactische aanpassingen kon André om half drie zijn spelers de wei in sturen.

Na het eerste fluitsignaal waren het de brabanders die hoog druk begonnen te zetten. De oranje-zwarten waren op zoek naar een vroege goal om zo de wedstrijd te forceren. De verdediging van Groede stond gelukkig stabiel en wist de kleine aanvallen al snel onschadelijk te maken. Via de flanken werd de Groese aanval gezocht, maar door het moeilijk bespeelbare veld kwamen veel ballen niet aan en zag het spel er slordig en onverzorgd uit. De storm van Nieuw Borgvliet ging na 20 minuten gaan liggen, waardoor Groede wat rustiger in het spel kon worden. Michel Broeckaert was uit een corner dicht bij de openingstreffer, maar zag zijn kopbal net over gaan. De openingstreffer voor Groede hing in de lucht en die zou er ook komen na 40 minuten spelen. Een vrije trap werd door Bart venijnig richting het doel geschoten, de keeper leek in eerste instantie de bal simpel te kunnen pakken. De doelman had echter meer moeite met de bal dan iedereen dacht, waardoor die onverhoopt in het doel verdween. Een terechte voorsprong voor Groede dat tot aan de rust niet zou veranderen.

Na rust wilde de Groe zo snel mogelijk op zoek gaan naar de tweede treffer om zodoende het duel in het slot te gooien. Deze intentie moest twee minuten na de rust al weer gelijk bij gesteld worden, omdat Nieuw Borgvliet op gelijke hoogte kwam. De spits van Nieuw Borgvliet werd diep gestuurd, maar Wouter was eerder bij de bal en werkte de bal hard en hoog weg. De bal ging richting Ricky Verkruijsse die de bal simpel wist op te vangen, dat was echter een overtreding van de spelregels volgens de leidsman omdat hij hierin een “terug speel bal” zag. Nog even de regels er op na gelezen en de regel luidt als volgt: De keeper mag een bal niet in de handen nemen als een eigen speler bewust vanaf de voet de bal terug speelt op de keeper.  Hierin is het woord “bewust” essentieel en dat werd door de scheidsrechter in dit geval anders geinterpreteerd dan door de Groedenaren. Nu is gelukkig de scheidsrechter de baas in een wedstrijd (anders zou het ook maar een zooitje worden) en die besliste voor een indirecte vrije trap op 2 meter van het doel. Met 11 man op de doellijn schoot Nieuw Borgvliet hard op doel, waarbij het schot tegen de arm van Bart kwam wat vervolgens leidde tot een strafschop. De strafschop bracht de brabanders op gelijke hoogte, waardoor de Groe op nieuw opzoek moest gaan naar de voorsprong. De kansen kwamen er wel voor Groede maar de afronding was matig. Het werd zelfs nog gekker voor Groede tien minuten voor tijd, nadat Arno de bal slordig had verloren op het middenveld. De counter van Nieuw Borgvliet werd met 100% effectiviteit afgerond, waardoor Groede op achterstand kwam. Die achterstand zou niet lang duren, want direct vanaf de daarop volgende aftrap was het Ricky Maenhout die simpel richting het doel van Nieuw Borgvliet dribbelde en de bal tegen de touwen werkte. Groede ging vervolgens nog één op één spelen vanachter, maar dat mocht niet baten.

Een gelijkspel tegen de hekkensluiter, het voelde als een domper voor Groede maar het mocht achteraf blij zijn uiteindelijk nog een punt over te hebben gehouden aan het duel. Als de weergoden ons gunstig gezind zijn mag de Groe aankomende zondag afreizen naar Oostburg voor één van de weinige zeeuws-vlaamse derby’s in de vierde klasse A.