November 14th, 2017

Zondag 12 november kreeg Groede 1 het eerste elftal van de Rooms Katholieke Voetbal Vereniging Moed En Training Overwint op bezoek. Wegens recente ontwikkelingen in de week voorafgaand omtrent de ploeg van Grenswachters, kon er gesteld worden dat de koploper dus op bezoek kwam. Een geduchte tegenstander die tegen de zeeuws vlaamse ploegen al hoge scores wist te halen. Aan Groede de taak om deze trend te doorbreken. André de Nooijer kon hiervoor niet beschikken over Ilyas Yavuz, Toon van Parijs en Ricky Maenhout, waardoor Jan Elfrink en Ibrahim Ucar aan de selectie werden toegevoegd.

Na het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat METO niet zomaar voor de gezelligheid naar de Groe was gekomen, maar vast beraden was om de drie punten mee de bus in te nemen. De brabanders begonnen fel en sterk aan de wedstrijd en overrompelden de Groedenaren. Groede ging gelijk in de verdedigende stellingen en kwam er maar moeizaam uit. De METO-storm ging na een kwartier spelen gelukkig gaan liggen en Groede kon wat op adem komen. De eerste aanvallen konden gecreeerd worden, maar het bleef bij spelden prikjes. Het was alsnog METO die op voorsprong kwam, zei het wel door een aardige frommel-goal. De spits van METO kon makkelijk aan de achterlijn de bal voortrekken op zijn mede speler, die schoot in de richting van de goal en leek een makkelijke prooi voor Ricky. De bal veranderde echter van richting via Kevin Martens zijn voet, waardoor de bal met een flauwe boog achter Ricky belande. Groede kreeg daarna nog enkele kansjes maar moest met deze standen om het wel bekende bakje thee.

Na de rust was het Groede dat de boven liggende partij was en dat werd ook beloond na zestig minuten spelen. Wesley Steijaert gaf een strakke voorzet, waar Bart aan de tweede paal stond om de bal tegen de touwen te werken. De gelijkmaker was een feit en de Groe wilde op zoek gaan naar meer en dat leek ook te gaan lukken. Er werd echter slordig om gegaan met de kansen, waardoor de gelijkmaker op het bord bleef. Na 75 minuten spelen was het niet Groede, maar METO die op voorsprong kwam. Een schot uit de tweede lijn ging onder twee Groede spelers door om vervolgens ook onder Ricky Verkruijsse in het doel te verdwijnen. Groede stond op achterstand en zette met nog een klein kwartier te spelen alles op alles om 1 of meerdere punten in eigen huis te houden. Daarvoor kreeg Groede een uitgelezen mogelijkheid met een indirecte vrije trap in het zestien meter gebied, echter werd de bal op de lijn gekeerd via een hand van de tegenstander. De leidsman van dienst die een prima wedstrijd floot, zag er geen handsbal in en liet verder spelen. De kansen bleven komen voor Groede, maar het geluk en de goede afronding was niet aan blauw-witte zijde. Tot in de 90ste minuut het geluk de Groe wel toe lachte. Een verre ingooi van Bart werd door Arno op de lat gekopt. De bal kwam via de lat weer terug in het veld voor de voeten van Ruud van Westen, die twijfelde geen moment en schoot de bal snoeihard tegen de touwen aan. Een golf van opluchting en gejuich ging over sportpark “Aan de Traverse”, want Groede hield alsnog een punt over aan de ontmoeting met METO.

Na de wedstrijd kwam eigenlijk het spannendste moment van heel de middag, want wie zou nu de “METO Babe van de Week” worden? De Groese vrouwen hadden zich allemaal keurig netjes uitgedost, waarbij uiteindelijk Maité Janssen verkozen werd tot Babe van de Week. Tijdens het Rad van Avontuur, werd de aanvoerder van METO naar voren gehaald die nog een kleine live-performance in huis had. Ook werden er sjaals uitgewisseld en bleek dat de voorzitter van de Brabantse club een aardige swing in huis had om aan het Rad van Avontuur te draaien. De vertrektijd van de METOANEN werd nog wat uitgesteld, vanwege een langlopende polonaise en een ouderwetse “Leaving on a Jet Plane” plaatje. Carin van Opdurp werd nog ten dans gevraagd door de spits van METO en de Kimmie van METO werd verkozen tot “Groese Babe van de Week”. Kortom een zeer geslaagde derde helft, waarbij de eerste en tweede helft in het niet verdwenen.

Groese Babe van de Week