October 27th, 2017

Zondag 22 oktober mocht Groede op eigen veld aantreden tegen v.v. Clinge. Trainer André de Nooijer kon voor deze wedstrijd helaas niet over een volledig elftal beschikken. Ilyas Yavuz moest nog steeds aan de kant blijven vanwege een blessure. Toon van Parijs en Wesley Steijaert waren er om uiteenlopende reden niet. En vlak voor de wedstrijd moest Michel Broeckaert met een hamstring-klacht afhaken voor de wedstrijd. Hierdoor moesten André en Bram de creativiteit in zich zelf naar boven halen om de opstelling weer compleet te maken.

Om half drie werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd en het bleek al snel dat Clinge niet gekomen was om een rustig wedstrijdje te voetballen. De mannen uit het oosten zaten er kort op, waardoor Groede in de verdedigende stelling moest. Groede was wat paniekerig achterin en zocht daardoor vaak de lange bal. Voorin kon de bal niet lang vast gehouden worden, waardoor Clinge de aanval bleef zoeken. Dit leverde na een kwartier spelen het eerste doelpunt van de wedstrijd op voor de bezoekers, waarbij het geluk wel aan de rood-witte zijde was. Een scrimmage in de zestien meter van Groede werd weg gewerkt door Ciske Menue. Hij schoot echter tegen een speler van Clinge op, waardoor de bal in het doel belande. Groede stond achter en moest nu zelf het spel gaan maken om de gelijkmaker zien te scoren. De Groe kon echter geen vuist maken en kreeg halverwege de eerste helft ook nog de tweede tegen treffer om de oren. Een middenvelder van Clinge kon makkelijk wegdraaien bij de achterlijn en legde de bal terug op de spits van Clinge. Deze draaide heel slim weg en schoot de bal in zijn draai achter Ricky Verkruijsse. Groede kon gelukkig wel wat terug doen via Bart van den Hemel, Bart werd diep gestoken door Nick van Belois waarbij Bart de doelman om speelde en de eerste Groese treffer van de middag maakte.

Na de rust moest Groede in de stromende regen snel een treffer zien te maken om de spanning terug te krijgen in de wedstrijd. Maar de hoop op een spannende wedstrijd werd in de eerste minuut na de rust al gelijk aan diggelen geschoten door de spits van Clinge. Deze plukte keurig de bal uit de lucht, kapte gemakkelijk twee verdedigers van Groede uit en schoot Clinge naar een veilige marge van 3 doelpunten. De gif beker was hierna nog niet leeg voor Groede, want het zou de wedstrijd niet met 11 man eindigen. Wouter Lakerveld trok aan de noodrem, nadat de spits van Clinge alleen op Ricky Verkruijsse afliep. Een rode kaart was het logische gevolg, waarbij Groede met 10 man de wedstrijd moest af maken. Met een man minder leek Groede wel beter te gaan voetballen, maar dat kwam deels ook omdat Clinge het gas er af had gehaald. Groede kon echter niet meer tot scoren komen, waar Clinge nog wel één maal het net wist te vinden. Na negentig minuten floot de scheids bij een 1-5 stand dan ook voor het einde van de wedstrijd.

Wederom een verlies partij voor Groede, dat na 3 verlies partijen op rij toch echt een succesje kan gaan gebruiken. Dat zal dan aanstaande zondag moeten gebeuren tegen de Koewacht op sportpark de Berelaere, helaas wel zonder de geschorste Wouter Lakerveld.