October 6th, 2017

Op de eerste dag van oktober mocht de Groe het opnemen tegen het brabantse WVV’67. Een voor Groede onbekende ploeg, die gepromoveerd is uit de vijfde klasse A. Ondanks dat het een promovendus was, waarschuwde André de Nooijer wel voor de sterkte van deze Woensdrechtse ploeg gezien voorgaande resultaten. Aan de andere kant kon Groede ook vertrouwen putten uit het eerste competitie duel dat winnend werd afgesloten.

Om half drie werd dan eindelijk begonnen aan de eerste thuis wedstrijd van de competitie. Een nog vrij relatief jonge scheids floot voor het begin, waarin Groede gelijk de druk opzocht. Het controleerde het spel en probeerde via de flanken de aanval te zoeken. Groede moest waken voor de counters van WVV’67, maar verder dan de zestien kwamen deze niet. Bart van den Hemel opende de score na een half uur voetballen, nadat de leidsman een vrije trap had gegeven wegens hands. Bart schoof de bal beheerst in de verre hoek en zette de blauw-witte op voorsprong. Dit gaf Groede en moed en ging dan ook gelijk op zoek naar de volgende treffer. Deze bleef een tijdje uit, omdat WVV beter begon te voetballen en het Groede lastiger begon te maken. Toch lukte het nog om de score te verdubbelen voor de rust. Ruud van Westen werd diep gestuurd en was niet zelf-zuchtig, maar legde de bal panklaar voor de inkomende Steijaert.

Na de rust wilde Groede de winst zeker stellen, maar moest hier toch de nodige moeite voor doen. WVV kreeg enkele goede kansen, maar wist gelukkig voor de Groedenaren het net niet te vinden. Dat deed Bart aan de andere kant wel, nadat Ricky Maenhout goed door kwam over de linkse flank kon hij keurig terug leggen op Bart die kon afronden. Dat was de inleiding van Bart zijn officiele hattrick want in de tweede helft wist hij namelijk nog 2 maal het net te vinden. Eéntje scoorde hij via een penalty, omdat Steijaert onregelmentair tegen de grond werd gewerkt. De tweede en tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd was er één uit de boeken. Keeper Ricky Verkruijsse gooide de bal via de linkse flank naar Ricky Verkruijsse. Deze speelde de bal in op Arno die het spel verlegde naar Ciske menue op de rechtse flank. Ciske stak Bart met een prachtige pass diep, waarna Bart vervolgens de bal met een strak schot diagonaal achter de keeper kon schieten.

Een ruime overwinning voor Groede, dat tot zijn eigen verbazing nu koploper is in de vierde klasse A. Komende zondag mag daar een mooi vervolg aan gegeven worden in Ossendrecht. Daar zal met de bus naar toe gereisd worden, om de koppositie te verdedigen.