September 29th, 2017

De KNVB heeft vorige maand de indeling voor de nieuwe competitie bekend gemaakt en daarbij trof de Groe een aantal nieuwe gezichten aan. Grenswachters, METO, NSV, ODIO en WVV’67 zijn voor Groede relatief onbekende tegenstanders. Het is daarom goed om alvast kennis te maken met deze nieuwe tegenstanders zodat we niet voor verrassingen komen te staan in de competitie en/of prognostiek. De komende weken zullen we deze 5 clubs één voor één uitlichten, om zo doende wat meer kennis te vergaren over dit relatief onbekende terrein. Met vandaag in de editie de ploeg waar we aanstaande zondag tegen spelen; WVV’67.

Feitjes
De Woensdrechtse Voetbalvereniging is, wat je misschien niet verwacht, opgericht in 1967. En voor de wiskundigen onder ons bestaan zij inderdaad dit seizoen 50 jaar! Het vlaggenschip van de club heeft in de afgelopen twintig jaar voornamelijk in de vijfde klasse B of C gespeeld. In 2006 promoveerde het voor de eerste keer richting de vierde klasse B, en degradeerde een jaar later weer terug naar de vertrouwde 5B klasse. In 2014 werd er ook promotie behaald, nu duurde het verblijf in de vierde klas 3 jaar. In 2016-2017 speelde de Groen-Zwarte brigade weer in de vijfde klas, waar het de tweede periode in de wacht sleepte en ten koste van Biervliet promoveerde naar de vierde klasse A.

De club heeft een 7-koppig bestuur, waarvan Wiflried van Tilburg sinds 2007 al voorzitter van is. Naast de taken Penningmeester, Secretaris, Jeugdzaken, Sponsorwerving en Materiaalbeheer is er in dit hoofdbestuur ook iemand die gaat over de “PR Zaken”. Een functie die je nog maar in weinig besturen tegen komt. Daarnaast is er ook een jeugdbestuur die bestaat uit 4-leden waar Rene van Aalzum voorzitter van is. Kortom dat deze vereniging een goed georganiseerde machine is, moge duidelijk zijn. Dat is ook nodig, want de club heeft 5 pupillen teams, 6 junioren teams (waarvan een Meiden Onder 19 team), 4 mannen senioren teams en ook hier is er een Vrouwen Elftal aanwezig! Dat Brabant begint toch beter en beter te bevallen naarmate de kennismakingen vorderen, al zeg ik het zelf.

De vereniging heeft, zo durf ik wel te beweren, de mooiste website van de vierde klasse A. Vanuit de Groe dan ook een compliment richting Max van Elzakker en Ton Fransen. Max van Elzakker is overigens speler van het eerste elftal, hopelijk staat hij centraal op het middenveld zodat hij tijdens de wedstrijd nog wat tips en tricks kan overbrengen aan onze webmaster.

Het elftal
Het elftal dat aanstaande zondag zal afreizen richting de Groe staat onder leiding van Hans Vos, die aan zijn derde seizoen bezig is bij de Woensdrechtse club. Hans Vos zal het spijtig genoeg aanstaande zondag wel moeten doen zonder zijn aanvoerder Robin Schipperijn, die in de eerste wedstrijd geblesseerd uitviel. De kracht van WVV zit hem waarschijnlijk in de mix van jong en oud. Zo is Knopie met zijn 33 jarige leeftijd het vader-figuur van het elftal, afgelopen zondag wist hij nog het goede voorbeeld te geven door de 3 – 0 tegen de netten te werken. Ricus en Nol zijn ook nog voor de oudere generatie, zij moeten er voor waken dat een Pinto, Skip, Heasel of Snackie niet naast hun schoenen gaan lopen in deze ploeg.  De echte doelpuntenmachine van deze ploeg is Quirijn Schevenhoven, alias de KiWi. Het zal aan de Groese verdediging zijn om deze goaltjesgetter af te stoppen.

Het Sportpark
Het sportpark van WVV’67 heeft als naam “de Fortuin”, dat dankt het waarschijnlijk aan het feit dat het ligt aan de Fortuinstraat. Het sportpark heeft zelfs een eigen Facebook pagina. De recensies op deze facebookpagina zijn over het algemeen lovend (5 van de 4) en één recensie is kritisch op de te weinig aanwezig zijnde parkeerplaatsen. Op google-maps tel ik echter 60 parkeerplekken, dat zijn er 58 meer dan op de Groe. Gelukkig reizen wij met een bus af bus richting Woensdrecht, zodat we in ieder geval geen last zullen heben van de te weinig zijnde parkeerplekken. Op google maps is verder te zien dat de Fortuin 2 wedstrijd velden heeft en een trainingsveldje. Deze liggen allemaal keurig rondom de kantine. Ook dit hoofdveld is een kunstgras veld, welke er al sinds 2009 ligt.

De kantine van WVV’67 heeft een stenen bar en een uitgebreide keuken. De dames die vaak bij thuiswedstrijden achter de bar staan zijn de charmante Ingrid, Josee, Karin, Monique en zo nu en dan durft Larua ook nog wel eens te helpen achter de bar. Op de website staat ook een mooie foto van dit groepje dames. Ik weet zeker dat vanwege deze foto er extra supporters in de bus zullen stappen als we richting Woensdrecht gaan.  Het mooie aan deze kantine is ook dat je via de website de kantine kan “aanvragen”. Wat er dan precies gebeurt is nog onbekend, maar ik heb het heft alvast even in eigen handen genomen en een aanvraag ingediend. Voor 08 april 2018 staat er nu een aanvraag uit om de Groese supporters te ontvangen in de kantine. Waarbij ook nadrukkelijk is gevraagd naar de mogelijkheden voor “Hakkedelletjes”, “Rad van Fortuin” (leek me toepasselijker dan Rad van Avontuur) en Polonaise-ruimte. Hopelijk wordt deze aanvraag goed gekeurd zodat we ook daadwerkelijk richting Woensdrecht kunnen afreizen in april.