September 27th, 2017

Afgelopen zondag 24 september was het dan eindelijk zover, de competitie van de vierde klasse A ging van start. Voor Groede 1 betekende dat een uitwedstrijd richting RIA westdorppe, één van de 6 Zeeuws-Vlaamse tegenstanders in deze competitie. Na de uitschakeling in de beker kon alle focus naar de competitie gaan, en er stond dan ook een gretige Groese selectie op het veld zondag. André de Nooijer kon voor deze wedstrijd over een nagenoeg fitte selectie beschikken, alleen Jan-Willem de Rooij was afwezig. Er werden wat kleine wijzigingen ten opzichte van vorige week doorgevoerd in het elftal, want zo kreeg Ruben Deij de laatste man rol toebedeel vanwege te weinige trainingsarbeid van Wouter Lakerveld. Toon van Parijs werd door geschoven naar de nummer 10 positie, zodat er van voren het central duo Steijaert-vandenHemel ontstond. Dan hebben we het hier overigens over Bart en niet over Arno of Eric van den Hemel.

Om half 3 stipt werd er, op een vrij zwaar veld, begonnen aan de competitie 2017/2018. Vele mee gereisde supporters uit de Groe zagen dat Groede de druk naar voren wilde zetten. RIA stond echter goed gepositioneerd en verweerde zich kranig. Groede moest dus even temporiseren en het spel even aan RIA overlaten. Dit resulteerde na tien minuten spelen in een grote kans voor RIA, maar Ricky Verkruijsse zag de bal gelukkig naast rollen. Groede werd hierdoor wakker geschud en begon het heft in eigen handen te nemen. Via de linkse tandem Ciske-Ricky werd er een aantal maal gevaar gesticht, maar er ontbrak bezetting voor de goal. Toch kwamen de kansen er wel voor Groede en één zo’n kans werd na twintig minuten spelen dan ook omgezet in een goal. Het was Ilyas Yavuz die Bart weg stuurde, die vervolgens de bal kon terug leggen op de inkomende Wesley Steijaert. “Steij” deed dan ook wat hij het beste kan “niet nadenken, maar schieten” en schoot zodoende de bal tegen de touwen. De eerste competitie goal was daar en het betekende ook gelijk de voorsprong voor de Groe. In plaats van terug te zakken, ging het gretige Groede op zoek naar meer. En dat kwam er ook, want op slag van rust werd er via een prachtige aanval de score verdubbeld. Ruben Deij speelde vanuit de verdediging de bal strak in op de vragende Bart, die tikte de bal vervolgens weer door op Arno. Arno stak de bal weer diep op Steijaert, die hem vervolgens pan klaar legde voor de inkomende Bart. Met een streep schoot Bart de bal hard tegen de touwen en verdubbelde zodoende de score voor Groede. Een aanval uit het boekje, maar voornamelijk ook een belangrijk doelpunt vlak voor rust.

Na rust werd Ilyas Yavuz vervangen door Wouter Lakerveld, waardoor Ruben naar de rechtse positie schoof. De Groe wilde de wedstrijd defenitief in het slot gooien, maar daar was nog wel een goal voor nodig. Die goal kwam er ook na een klein uur spelen, Bart werd diep gestoken vanuit het middenveld en wist tussen twee verdedigers de bal met een puntertje in het doel te werken. Een comfortable voorsprong, waarbij er geen vuiltje aan de lucht leek. Dit bleek echter geen waar te zijn, want nog geen tien minuten later was het RIA Westdorppe die wat terug deed. Een hoge voorzet kon de vrijstaande spits van RIA makkelijk binnen koppen, waardoor er weer hoop leek te floreren bij RIA. Het was aan Groede om die hoop om te vormen tot ijdele hoop en nog een doelpunt bij te maken. De kansen waren er wel, maar de afronding bleef uit. Het was RIA die de overhand begon te nemen en daar leek Groede van onder de indruk. Het werd achteruit gedrongen, waarbij de thuisploeg nog een goede kans kreeg op de 2 – 3. Die bleef gelukkig uit en in het resterende deel van de wedstrijd kwam de Groe niet meer in de problemen. Het had zelfs nog enkele malen moeten scoren, maar de afronding liet te wensen over.

De kop is er af en de eerste drie punter is een feit! Een goede start voor de blauw-witten, waar aankomende zondag tegen WVV’67 een vervolg aan gegeven moet worden.