September 27th, 2017

Het is Groede 1 dit jaar niet gelukt om voor het derde achtereen volgende jaar door te bekeren naar de volgende ronde. Alhoewel Groede in de laatste poule-wedstrijd de beste kansen leek te hebben, was het uiteindelijk de Noormannen die naar de volgende ronde gaat.

Het beker-toernooi begon voor Groede thuis tegen de Noormannen. Er werd overtuigend gewonnen met een grote 7 – 2 overwinning. Vervolgens mocht Groede op bezoek naar Sluis, in de wetenschap dat Breskens met 5 – 0 had verloren van de Noormannen. Een grote uitslag tegen Sluis, zou voor Groede een grote stap betekenen naar de volgende ronde. Groede verslikte zich echter in de eerste helft in de kaaiespugers, maar wist in de tweede helft orde op zaken te stellen. Het werd uiteindelijk 4 -2, waarbij de nodige grote uitslag dus uitbleef. Aangezien de Noormannen een week later wel een grote uitslag neerzette tegen Sluis, moest Groede dus wel één of meerdere punten halen tegen Breskens.

In Breskens werd er echter verloren, waardoor het beker avontuur eindigde voor Groede. De Noormannen mogen een ronde verder en Groede heeft voor het eerst in 2 jaar weer eens een vrij weekend bij de eerst volgende bekerronde.