August 30th, 2017

Het eerste elftal van Groede heeft afgelopen zondag tegen Achtmaal 1 de voorbereiding afgesloten. Komend weekend wacht namelijk het bekertoernooi om vervolgens op 24 september te beginnen aan de competitie.

Groede begon de voorbereiding op zondag 30 juli met de eerste training. Een week later begonnen de wedstrijde voor de Verhage Lemahieu cup al. De eerste tegenstander in dit regionale toernooi was Hoofdplaat, die op Groese bodem met 2 – 3 te sterk bleken. Groede herpakte zich goed in het toernooi want wist de wedstrijd tegen Biervliet met 1 – 4 te winnen en de laatste poule wedstrijd tegen Schoondijke met maar liefst 7 – 2 af te sluiten. Wat volgde was een plek voor de 3de en 4de plek tegen Oostburg. In een doelpuntrijk duel trok Groede aan het kortste einde en moest met een 6 – 5 verlies genoegen nemen met de 4de plaats.

Afgelopen zaterdag werd er op sportpark “Aan de Traverse” geoefend tegen vierde klasser Achtmaal. In een spannend en leuk duel werd het uit eindelijk 2 – 2. Kortom met 2 winst partijen, 2 verlies partijen en 1 gelijkspel heeft Groede een nuttige voorbereiding gedraaid en het zal aanstaande zaterdag blijken of het klaar is voor het echte werk. Dan wacht het eerste elftal van de Noormannen voor het eerste bekerduel. Om 17.00 uur zal er afgetrapt worden in eigen huis. Ook Breskens en Sluis zijn tegenstanders in het beker duel. Zondag 24 september wordt het nieuwe seizoen dan geopend met de uitwedstrijd tegen RIA Westdorpe.