August 10th, 2017

De KNVB heeft afgelopen maand de indeling voor de nieuwe competitie bekend gemaakt en daarbij trof de Groe een aantal nieuwe gezichten aan. Grenswachters, METO, NSV, ODIO en WVV’67 zijn voor Groede relatief onbekende tegenstanders. Het is daarom goed om alvast kennis te maken met deze nieuwe tegenstanders zodat we niet voor verrassingen komen te staan in de competitie en/of prognostiek. De komende weken zullen we deze 5 clubs één voor één uitlichten, om zo doende wat meer kennis te vergaren over dit relatief onbekende terrein. Met vandaag in de editie de ploeg uit Ossendrecht; ODIO.

Feitjes
Om de officiele naam van deze club te schrijven, heb je maar liefst 8 puntjes nodig; R.K.V.V. O.D.I.O. Het is maar goed overigens dat die puntjes er staan, want het woord ODIO betekent in latijn “haat” en een club met naam “Rooms Katholieke Voetbalvereniging Haat” staat toch wat apart op het wedstrijd formulier. Afijn, gelukkig staan de puntjes er dus wel tussen. Laten we beginnen met het uitschrijven van de naam van deze Brabantse club; Rooms-Katholieke Voetbalvereniging Ons Doel Is Ontspanning. Zoals gezegd komt de ploeg uit Ossendrecht en is opgericht op 1 november 1931. De clubkleuren zijn groen met wit. De ploeg heeft de laatste paar seizoenen voornamelijk in de 4de klasse B gespeeld, met af en toe een uitstapje naar de 5de klasse B waar ze na één seizoen alweer terug keerden in de vertrouwde 4B klasse. Vorig seizoen werd de ploeg 5des in de vierde klasse en pakte hiermee de 3de periode titel. In de strijd om promotie was Victoria ’03 te sterk en mag het daarom ook komend seizoen in de vierde klas acteren. Op de website valt te lezen dat de club hoopte samen ingedeeld te worden met METO, Grenswachters, WVV’67 en VIVOO, en hun gebeden zijn verhoord.

De club heeft maar liefst 6 mannen senioren elftallen en ook dit keer mag ik u verheugd mede delen dat ook ODIO een vrouwen elftal heeft! Daarnaast heeft het 3 junioren en 6 pupillen ploegen in de vereniging. Het bestuur staat onder leiding van Roger Withagen en stuurt de club aan samen met 9 andere bestuursleden. Het bestuur neemt de taken in der mate serieus dat er zelfs iemand is aangewezen voor Communicatie en PR; Erik van der Lee. Wat dat betreft neemt de Groe zichzelf natuurlijk ook serieus, want wij hebben een heuse “Social Media Coach” in het bestuur zitten.

Dat het goed gestructureerd zit binnen deze club blijkt wel uit het aantal e-mail adressen ze hebben, zo is er voor het aanmelden bij de club het email-adres aanmelden@odioossendrecht.nl en voor op zeggen van je lidmaatschap het e-mail adres lidmaatschap_opzeggen@odioossendrecht.nl. In Groede pakken we dit net iets anders aan, voor het aanmelden laat je je gezicht een aantal keer zien op een training en voor het afmelden laat je je gezicht niet meer zien op de training.

Sportpark
Het sportpark is gelegen aan de trambaan 8 en draagt de naam “De Heiloop”. De Heiloop is een rivier die langs Ossendrecht loopt en ook de trambaan kruist. Mocht straks de uitwedstrijd tegen ODIO echt niet om aan te gluren zijn, dan kunt u nog altijd de beroemde vlinderwandeling maken langs deze Heiloop. Hoeveel velden ODIO heeft is google maps niet geheel duidelijk over, er zijn 3 duidelijk velden te zien en een soort van trapveldje, dat vast voor een ODIO 6 wel dienst kan doen als wedstrijd veld. Hoe de kantine eruit ziet weten we niet precies, wel valt er te lezen op de site dat de kantine afgelopen seizoen eens goed onder handen is genomen. Als ook de keuken van de kantine, waardoor de hoop op hakkedelletjes alleen maar realistischer wordt.
Het elftal
Het eerste elftal staat onder leiding van Peter van Oirschot, hij volgt Andy Wierikx op die (zoals in de vorige editie kon lezen) trainer is van buurman NSV. Peter van Oirschot komt op zijn beurt weer over van buurman Grenswachters (kunt u nog volgen?). Peter kan dit jaar ook weer rekenen op Mats Orlando, vorig seizoen met 9 doelpunten topscoorder bij ODIO 1. Bij de vrouwen overigens wist Danielle Bus er 2x zoveel te scoren. In dit team zijn ook weer een aantal broers te noteren; Jorrit & Jari de Crom, Mitchell &  Damian Elenbaas en Nic & Raf Melsen. Die Mitchell Elenbaas is overigens topscoorder allertijden bij ODIO, 112 doelpunten heeft hij al tegen de netten geschoten en de teller loopt nog steeds.

ODIO TOTO
Twee woorden met maar liefst 4 maal een “O”. Het heeft iets weg van onze prognostiek, maar dan eigenlijk compleet anders. Het werd geintroduceerd tijdens de winterstop van afgelopen seizoen. Een spel waar elke week sport gerelateerde vragen worden gesteld, zoals bijvoorbeeld “Wat zijn dit weekeinde de inkomsten afkomstig vanuit het frituurvet” het juiste antwoord hierop was dan 90 EURO. Maar ook vragen als “Hoeveel Polonaises loopt Prins Kees tijdens het ODIO Bal” was één van de vragen. Kortom een zeer dynamisch spel dat met een deelnemersveld van 19 leden een goede eerste editie kende. Niemand minder dan Peter Adriaanse wist dit seizoen de winst te pakken en kreeg hiervoor een nog nader te bepalen prijs in ontvangst. Mochten we deze Peter tijdens de uitwedstrijd tegen komen dan is het zeker de moeite hem even te feliciteren met deze overwinning, hij wist namelijk maar liefst 22 punten te behalen in de ODIO TOTO.

In de volgende editie van “kennis maken met de nieuwe tegenstanders” de ploeg uit Putte; “Grenswachters”.