May 8th, 2017

Zondag 07 mei mocht Groede op bezoek bij Corn Boys, voor de laatste uit-wedstrijd van het seizoen. In deze wedstrijd kon Groede vrij-uit spelen, want (naast de eer) stond er niets meer op het spel. De zevende plek is veilig en er kon niet meer gestegen of gedaald worden in de ranglijst. Natuurlijk wil Groede het seizoen netjes en in stijl afsluiten, waardoor natuurlijk de focus was op de drie punten. De wedstrijd tegen IJzendijke bleek toch redelijk wat blessures met zich te hebben gebracht. Ruben Deij moet herstellen van een knie blessure en Ruud van Westen liep een hamstring blessure op. Ricky Maenhout en Freek Knetsch kwamen ook niet ongeschonden uit de strijd, maar konden wel starten aan de wedstrijd. Ciske, Mike en Nick namen plaats op de bank.

Na het eerste fluitsignaal zette Groede gelijk hoge druk op Corn Boys, dat resulteerde al gelijk in de eerste grote kans. Het was dan ook wachten op de openingstreffer, die na 5 minuten spelen al in het net lag. Het was niemand minder dan Michel Broeckaert die met een halve omhaal de Groe op voorsprong bracht. Groede bleef de druk opvoeren en kwam al snel via Jan Willem de Rooij op  een 0 – 2 voorsprong, voor Jan-Willem zijn eerste doelpunt in het blauw-witte shirt. Het ging snel in de eerste helft want nog voor dat het kwartier om was lag ook de derde en de vierde treffer al in het net via 2 maal Bart van den Hemel. Dat  Groede als team speelde bleek wel uit de vijfde treffer, Wesley Steijaert werd knap diep gestoken en koos niet voor eigen succes maar legde de bal keurig af op de inkomende Arno die de bal achter de keeper kon schuiven. Nog voor rust wisten Steijaert zelf ook  het net te vinden, en passeerde een speler van Corn Boys zijn eigen doelman. Toch kwam er een klein smetje op de eerste helft, omdat Corn Boys kon tegen scoren. Bij een 0 – 6 stand, moest Ricky Verkruijsse aan de handrem trekken met een penalty tot gevolg.

Na rust wilde Groede de productie verder opvoeren, maar het leek te stagneren. De concentratie ging wellicht wat naar beneden en de drive waarin de Groe de eerste helft mee speelde leek verdwenen. Toch wist Groede nog 3 maal het net te vinden, wederom via Steijaert en ook Ilyas Yavuz. Bart van den Hemel tekende wellicht voor het mooiste doelpunt in de wedstrijd. Bij een 1 – 8 stand werd de bal met buitenkantje rechts voorgegeven op de inkomende Bart die met een Louis-van-Gaal-achtige-karate-kid actie kwam ingevlogen en de bal stijf in het kruis mikte.

Een grote overwinning voor Groede dat hierdoor Corn Boys definitief liet degraderen. Volgende week mag Groede het opnemen tegen buurman Schoondijke, waarin de Groe natuurlijk ook deze derby naar zich toe zal proberen te trekken.