May 8th, 2017

Zondag 30 april mocht Groede 1 aan de bak tegen het eerste elftal van de v.v. IJzendijke. In deze wedstrijd kon Groede zijn plaats in het linkse rijtje veilig stellen, maar bij verlies zou IJzendijke gevaarlijk dichtbij komen om deze plaats over te nemen. Het elftal van Groede was, zonder de geblesseerde Toon van Parijs, nagenoeg compleet.

De wedstrijd begon zoals tegen Breskens, Groede had het beter van het spel maar kreeg na een kwartier voetballen toch een doelpunt tegen. De aanvoerder van IJzendijke schoot vanaf de tweede lijn de bal beheerst achter Ricky Verkruijsse. Daarna begon Groede meer aan te dringen en dat resulteerde in de gelijkmaker via niemand minder dan Kika Menue. Zijn eerste inzet met een kopbal werd nog gekeerd door de keeper, maar Kika was als eerste bij de terug gekaatste bal om hem vervolgens tegen de netten te jagen.

Na rust bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd met misschien niet altijd het mooiste voetbal. Het was Bart van den Hemel die de Groe op voorsprong bracht door ook een hard schot vanuit de tweede lijn. Toen was het weer de beurt aan IJzendijke dat via een penalty op gelijke hoogte wist te komen. In de fase daarna werd IJzendijke sterker en moest eigenlijk de voorsprong nemen, maar verzuimde dit te doen. Groede bleef daarom uitzicht houden op een goed resultaat en dit kwam er ook. Het was Nick van Belois die zijn stempel op de wedstrijd drukte, door eerst een assist te geven op Wesley Steaijert om vervolgens zelf de 4 – 2 te scoren. Het slotakkoord was voor Wesley Steijaert die wederom uit een voorzet van Nick van Belois de 5 – 2 tegen de touwen schoot.

Een rommelige wedstrijd, met een geflatteerde uitslag. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Groede mocht gelukkig aan het langste eind trekken. Het links rijtje is veilig gesteld, waardoor het seizoen meer dan geslaagd is. Groede kan in de resterende 2 wedstrijden alleen nog maar voor de eer spelen want het zal niet meer van de 7de plek afgeraken.