May 8th, 2017

Zondag 23 april mocht de Groe op de fiets richting de Breskens voor de derby op de Baersande. Voor de Groe een belangrijke wedstrijd om nog in het links rijtje te eindigen, voor Breskens een belangrijke wedstrijd om nog mee te blijven doen om de titel. Kortom er stond wat op het spel voor beide partijen. André kon over een nagenoeg fitte selectie beschikken in dit duel, en kon dan ook zijn sterkste 11 het veld in sturen.

Groede begon zeer sterk aan de wedstrijd, het had het beter van het spel en wist Breskens op eigen helft te houden. Groede was gretiger in de duels en liet de bal goed rond gaan. Toch waren het de Bressiaanders die op voorsprong kwamen. Vanaf links werd een voorzet gegeven en werd matig ingekopt waardoor het een prooi leek voor keeper Ricky Verkruijsse. Ricky had echter meer moeite met de bal dan verwacht, waardoor hij de bal niet klem kreeg. De spits van Breskens was er als de kippen bij om deze bal tegen de touwen te schieten. Tegen de verhouding kwam Breskens op voorsprong en die zouden ze niet veel later nog verdubbelen ook. Michel Broeckaert wilde de bal door het midden spelen, maar zag de middenveld van Breskens over het hoofd. Deze pikte de bal simpel op en stak zijn mede Bressiaander diep, die de bal simpel achter Ricky schoot. Groede kwam dus op een uitzichtloze 0 – 2 achterstand tegen de titelkandidaat van de vierde klasse A. Toch wist Groede nog iets terug te doen voor rust en de achterstand te verkleinen. Een vrije trap van Bart werd binnen gekopt door misschien wel de kleinste man van het veld; Ilyas Yavuz. Een oppepper voor de Groe om vlak voor rust nog de aansluitingstreffer te scoren.

Na de rust was het Groede die rook dat er deze middag meer in zat en ging dus op zoek naar de gelijkmaker. Enkele kleine kansen werden gecreeerd maar niet afgemaakt. Tot in de 70ste minuut, uit een ingooi van Bart van den Hemel dook uit het niets Freek Knetsch op in het 16-meter gebied. Freek schoof de bal beheerst achter de doelman en zette de Groe op gelijk hoogte met Breskens. Groede kon zich nu gaan opmaken voor een slotoffensief van de Visser, wilde zij nog uitzich houden op het kampioenschap. Echter was er van dit slotoffensief weinig te merken en leek het alsof Breskens al genoegen had genomen met het gelijke spel. Het was Groede die de grootste kans kreeg om met de 3 punten er vandoor te gaan. Bart wist echter niet 1 op 1 met de keeper de winnende treffer te maken, waardoor de Groe genoegen moest nemen met het gelijke spel.

Maar ook met een punt kon Groede dik tevreden zijn, want zodoende hield het uitzicht op het links rijtje. De Bressiaanders verspeelden een groot deel van hun kans op het kampioenschap en dat kwam hard aan viel te merken na de wedstrijd in de kantine. Groede mag zich nu opmaken voor de wedstrijd tegen Tieke, waarin het linkse rijtje veilig gesteld kan worden.