March 30th, 2017

Het eerste elftal van Groede wist ook uit tegen STEEN niet te winnen, waardoor het in de afgelopen vier wedstrijd maar 1 schamel puntje wist te bemachtigen.

Zondag 26 maart 2017 reisde het eerste elftal af naar Sint-Jan Steen, door het bestuur werd een bus geregeld waardoor er ook een groot aantal supporters mee was. Voor deze wedstrijd kon trainer André niet beschikken over de geschorste Wouter Lakerveld en ook Bart van den Hemel moest nog met een blessure aan de kant blijven.

Om half drie werd er begonnen aan de wedstrijd en zette STEEN al gelijk hoog druk. Arno & Kika vormden samen het centrale duo achterin, wat nog zoekende was naar de juiste posities. De thuis-ploeg wist hier slim mee om te gaan door vaak te switchen, waardoor het ietwat stroef liep achterin bij Groede. Na een kwartier spelen kreeg de Groe hiervoor dan ook de rekening gepresenteerd, de spits van STEEN passeerde zijn man in het zestien meter gebied en legde de bal scherp terug voor de doellijn. Arno kon op de doellijn niet echt omgaan met de vreemde stuit in de bal, waardoor Chris Zegers de bal voor het inschieten had. Niet veel later werd ook de 2 – 0 gescoord, waar er wederom een vrije man werd gevonden in het zestien meter gebied van Groede. Daarna herpakte de Groe zich enigzins en kwam de verdediging wat stabieler te staan. Voorin had Groede het echter ook lastig om de bal vast te houden, wat STEEN in staat zette om vlug weer de aanval te kiezen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat Groede met name in de eerste helft gewoon te kort kwam tegen een beter voetballende STEEN.

In de tweede helft werden er wat positiewijzigingen door gevoerd en kwam er wat meer druk naar voren vanuit Groede. Het kreeg enkele kleine kansjes, maar moest na een uur spelen toezien hoe STEEN de genade klap toediende door de 3 – 0 op het scorebord te zetten. Een kwartier voor het einde begon Groede echter weer op te leven nadat Wesley Steijaert vanuit een vrije trap de 3 – 1 op het scorebord zette. Er kwam weer wat beleving in de ploeg terecht, maar de hoop op een stunt werd al snel in de kiem gesmoord door de spits van STEEN die de 4 – 1 tegen de touwen joeg. Vlak voor tijd werd het nog 5 – 1, wat tevens de eindstand was.

Groede kwam vandaag tekort tegen een beter STEEN en moet zorgen om uit de negatiefe spiraal te komen. Dit zou volgende week al kunnen, wanneer het RIA W. ontvangt in de Groe. Dan zal het wel een stuk beter moeten voetballen met meer overtuiging dan afgelopen zondag.

In de derde helft zat overigens wel genoeg overtuiging en beleving, waarbij er goed gestreden werd tegen de zwart-witten van STEEN. Er werd in een vliegtuig gevlogen, gedanst met barvrouw Marleen en toepasselijk afgesloten met “I am leaving on a jetplane”. Dank aan de mannen uit Sint-Jan Steen en hopelijk tot volgend seizoen.