March 21st, 2017

Na het verlies tegen Oostburg vorige week, werd ook afgelopen zondag op eigen veld geen punten gepakt. Thuis tegen de Patrijzen werd er met 1 – 3 verloren en moet Groede de 7de plek afstaan aan de oranje-witten uit ’s-Heerenhoek.

Zondag 19 maart stond wederom een thuiswedstrijd voor Groede op het programma, ditmaal werd Patrijzen ontvangen. Net als vorige week een tegenstander die direct concurrent is op de ranglijst. Bij verlies klimt Patrijzen over Groede, bij winst kan een significant gat geslagen worden met de onderste regionen. Voor deze partij kon André nog steeds niet beschikken over de geblesseerde Bart van den Hemel, hiervoor in de plaats werd Ciske Menue toegevoegd aan de selectie.

Met de hard wind dwars op het veld werd er begonnen aan de toss, welke werd gewonnen door de Patrijzen en die dus kozen om te beginnen met tegenwind. Dit zou in theorie in de eerste helft een voordeel voor Groede moeten opleveren en in de tweede helft een voordeel voor Patrijzen. De praktijk bleek echter toch anders in elkaar te zitten. Groede probeerde namelijk vanwege de harde wind hoog druk te zetten, maar voerde dit nu goed genoeg uit. Hierdoor kreeg Patrijzen de kans om toch te kunnen opbouwen via het middenveld. Het was dan ook de tegenpartij die de eerste grote kansen kreeg. Na een kwartier spelen belandde een voorzet van Patrijzen op de arm van Wouter Lakerveld, waarna de leidsman van dienst resoluut naar stip wees. Ricky werd kansloos gelaten en Groede stond ondanks de wind in de rug met 0 – 1 achter. Het initiatief lag nu dus bij Groede, maar dat leek niet goed om te kunnen gaan met de harde wind. Veel balverlies en passes over 3 meter kwamen niet aan. De concentratie was ver te zoeken en misschien speelde de Groe hier wel één van zijn mindere eerste helften van het seizoen. Dit werd nog maar eens onderstreept toen Patrijzen zelfs de score makkelijk kon verdubbelen. Nog voor rust kreeg zowel Wesley Steijaert als Ilyas Yavuz levensgrote kansen maar zij zagen hun inzet beide naast gaan.

Na rust moest Groede met de wind tegen proberen hetzelfde te bewerkstelligen als Patrijzen in de eerste helft, om nog minstens tot een gelijkspel te komen. Hiermoest nog een extra schepje bovenop gedaan worden, nadat Patrijzen kort na rust ook de 0 – 3 had laten optekenen. Het had er alle schijn van dat Patrijzen vanaf dat moment makkelijk naar een grote score ging uitlopen, maar Groede bleef zich toch stug verzetten. Het kreeg zelfs nog enkele kleine kansjes, waarbij het zelfs Michel Broeckaert was die één van die kansjes wist te verzilveren. Vanuit een corner kon hij nog net met zijn rechter been de bal tegen de touwen werken. Een kleine opleving bij Groede met nog 10 minuten op de klok. Groede bleef wel hard werken maar echt spannend werd de wedstrijd niet meer. Het moest zijn meerder erkennen in Patrijzen vandaag en lijdzaam toezien hoe de ploeg van de overkant de plek van Groede op de ranglijst overnam.

Volgende week wacht de uitwedstrijd naar STEEN en daar zal er met een andere instelling het veld moeten worden ingegaan, wil Groede niet met lege handen naar huis gaan.