March 9th, 2017

De Derby

Groede en omstreken leeft er al maanden naartoe. Op 12 maart is dan eindelijk weer de heuse paptaartenderby tussen Groede 3 en Groede 2. Voor de senioren van Groede kan deze wedstrijd sinds dit jaar gespeeld worden. Sinds de oprichting van een derde seniorenelftal in Groede, is het levensdoel van iedere Groese jongen duidelijk. Ooit mogen opdraven in deze derby! De eerste derby is achter de rug, en de belangrijke tweede derby van dit seizoen staat voor op het punt van beginnen! Vuurwerk wordt beloofd, het zal gaan knallen!

Selectieprocedures

Verschillende spelers hebben zich inmiddels aangemeld bij VV Groede om aan deze wedstrijd mee te mogen doen. Echter zijn beide teams al een paar maanden in training en kan niet iedereen zomaar aanhaken. Trainingen door spelers van Groede 1 (B. van den Hemel, Y. Thuys, M. Broeckaert) wezen dit uit. Naar verluidt werd zelfs de regenachtige zondag op 5 maart door verschillende spelers aangegrepen om zich nog te laten zien bij de verschillende trainers/ begeleiders van beide teams.

Zo werden afgelopen zondag de heren R. Deij, N. van Belois,  JW. de Rooij en W. Steijaert aangetroffen in een doorweekt blauw shirt van Groede 2. Bij Groede 3 waren het de heren F. Knetsch en K. Menue die zich toonden in het maagdelijke blauwe shirt. Zij proberen de moeilijke stap te maken van het eerste team van Groede 1.

Aanhaken bij Groede 2 door Enrique van Opdurp toont echter aan dat de stap wel mogelijk is, dus blijven werken heren! Enrique beleefde zelfs zijn sportieve hoogtepunt door in de eerste paptaartenderby de verlossende en winnende 1-0 te maken voor Groede 2. Groede 3 aast dan ook op revanche voor deze belangrijke pot. Ook op de ranglijst is alles nog mogelijk. Beide partijen kunnen zich nog plaatsen in het linkerrijtje van de ranglijst van de mannen zondag reserve 6e klasse 601. Er staat dus veel op het spel!

Bonuswedstrijd
Om voor de spelers die de overstap nog niet hebben kunnen maken een leuke activiteit te hebben, zijn de buren van Oostburg bereid bevonden om de na-wedstrijd Groede-Oostburg te voetballen.

SELECTIES
Vanwege het strenge selectiebeleid van beide teams, kan een wijziging op het laatste moment nog doorgevoerd worden. Er kunnen dus nog veranderingen plaatsvinden in de opstellingen.

GROEDE 3

Teammanager:          Minze Zwerver

Coach:                                    Minze Zwerver

Masseuse:                  Vacant