February 22nd, 2017

Afgelopen zondag mocht het eerste elftal op bezoek bij de rood-witten van Clinge. Tegenover twee goals van Groede stonden ook twee gescoorde penaltys van Clinge, waardoor de punten verdeeld moesten worden.

Zondag 19 februari werd de reis naar het verre oosten gemaakt richting sportpark Malpertuus. Daar trof de Groe het paar punten hoger staande Clinge aan. In de thuiswedstrijd wist Groede enigzins verrassend te winnen van de vooraf gedachte titelkandidaat, nu mocht men dat kunstje nog eens herhalen. André de Nooijer kon hiervoor niet beschikken over Ruud van Westen, Jan-Willem de Rooij en de geschorste Kika Menue, zijn broertje Ciscke werd daarom toegevoegd aan de selectie en ook Enrique van Opdurp was bereid om plaats te nemen op de bank. Michel Broeckaert mocht de voorstopper rol invullen, terwijl Toon en Ilyas de spits positie toebedeeld kregen.

Na het eerste fluitsignaal was het gelijk Clinge die van zich liet horen. Een hoge voorzet werd door de kopsterke spits van Clinge diagonaal gekopt, gelukkig belande deze aan de voor Groede “goede” kant van de paal en bleef de brilstand op het scorebord staan. Het was even wat onwennig in de verdediging en op het middenveld, maar na tien minuten leek Groede de wedstrijd beter onder controle te krijgen. Via enkele diepe ballen werd geprobeerd Toon en Ilyas te bereiken, die de inlopende Bart konden bedienen. Na een half uur spelen werd zo’n aanval bekroond met een doelpunt. Bart kon na een één twee met Toon het zestien meter gebied binnen lopen en de bal achter de doelman schuiven. Een voorsprong voor Groede dat het nu vast moet zien te houden. Dit leek aardig te lukken, want de verdediging van de Groe stond redelijk stevig. Toch werd het vlak voor rust gelijk, Clinge anticipeerde handig op slordig balverlies en gaf een steekpass op de diepgaande spits van Clinge. Deze trok het zestien meter gebied in, waar Wouter met een sliding de spits van de bal probeerde te zetten. Wouter raakte echter noch de bal noch de tegenstander, maar deze liet zich toch handig vallen. De leidsman van dienst stond nog in de cirkel, waardoor de situatie in een ander perspectief werd waargenomen. Dit perspectief was nadelig voor Groede want de scheidsrechter zag er een penalty in. De spits van Clinge faalde niet en bracht de stand op gelijke hoogte en besliste daarmee ook de ruststand.

Na de rust was het Groede die goed uit de startblokken kwam en via de flanken de aanval koos. Enkele voorzetten werden echter makkelijk prooi voor de Clingse verdediging, waardoor er geen echt groot gevaar kon ontstaan. Na een ruim uur voetballen was het dan toch de Groe die op voorsprong kwam. Ilyas Yavuze gaf een lange bal op Bart die met enkele passeer bewegingen de verdediger en de keeper van Clinge wist te verschalken. De blauw-witte formatie kwam op  een 1 – 2 voorsprong en moest deze de komende 25 minuten met hand en tand verdedigen. Dit leek vrij aardig te lukken en de verdediging had de aanval van Clinge aardig onder controle. De 1 – 3 leek zelfs even in de lucht te hangen, maar Freek zag zijn inzet op de paal belanden en ook Ruben Deij wist maar net rakelinkgs naast te schieten. Het lot van Groede bleek uiteindelijk in de handen van de leidsman te liggen, want hij wees vijf minuten voor tijd wederom naar de stip in het voordeel van Clinge. Op de vraag waarom hij naar de stip wees, is vijf dagen na de wedstrijd nog steeds geen duidelijk antwoord op te geven. Daarom zal het u wellicht ook niet verbazen dat dit een makkelijk gegeven en dubieuse strafschop was. Wederom faalde de spits van Clinge niet en liet Ricky kansloos achter. In het resterende deel drong Clinge nog aan voor de overwinning, maar het was Groede die hiervoor de grootste kans kreeg. Wesley Steijaert kon echter 1 op 1 met de keeper geen potten breken en bleef de gelijke stand op het scorebord staan. In de laatste minuut blesseerde Bart van den Hemel zich nog op het eerste oog ernstig aan zijn knie en moest met de brancard het veld verlaten. Hopelijk valt het mee en komen de vrije weekenden dan ook goed uit voor de Groe.

Clinge wist door 2 benutte strafschoppen dus een punt in eigen huis te houden en Groede mocht het andere punt mee naar het westen nemen. Na de wedstrijd werd er nog een pintje gedronken in de kantine, maar echt feest werd het niet. Daarom werd er koers gezet naar Lamswaarde, waar het pre-carnavals feest losbarste bij SDO’63. Na vele polonaises en gezang, werd er om 20.00 uur maar besloten alsnog de weg richting de Groe te hervatten.