February 17th, 2017

Afgelopen zondag kreeg Groede 1 de mannen van Biervliet op bezoek. Op eigen veld wist Groede ruim te winnen van de Geuzen, naast de winst viel ook de rentree van Wesley Steijaert weer te bejubelen.

Zondag 12 februari mocht Groede zich revancheren op de slechte uit-wedstrijd tegen Biervliet. Aan het begin van het seizoen kon Groede ternauwenood nog een punt uit het vuur slepen in Biervliet, maar moest zich zelf schamen voor het vertoonde slechte spel. Nu was dan het moment om dit recht te zetten, met name Michel Broeckaert die in de basis begon had wat goed te maken na zijn rode kaart in Biervliet. Op doel stond ditmaal Freek Knetsch omdat Ricky Verkruijsse een schorsing had overgehouden aan het duel met Luctor. Zondagochtend werd het nog even spannend of de wedstrijd wel door zou gaan, maar consul Bram Beun gaf groen licht en de wedstrijd kon dus gespeeld worden.

Na het eerste fluitsignaal was het Groede die het spelbeeld mocht bepalen. De groe wilde hetzelfde spel als in Luctor hanteren, maar moest hiervoor wel het geduld kunnen opbrengen en niet de drang naar voren laten overheersen. Dit gebeurde echter toch, waardoor het spel snel over en weer vloog. De eerste echte grote kans kwam op naam van Biervliet, die via een vrije trap de paal trof. Niet veel later was het Bart van den Hemel die aan de andere kant tegen de paal schoot. Halverwege de eerste helft leek Groede wat scherper te worden en ontstonden er grotere kansen. De openingstreffer kon dan ook niet langer uitblijven en viel ook in de 35ste minuut, Michel Broeckaert trok op langs de rechter kant en legde de bal panklaar voor de inkomende Ricky Maenhout. Vervolgens ging Groede verder op zoek naar doelpunten en vond deze via Ruben Deij. Ook hij kwam via de rechter kant goed op en schoot de bal zelf hard tegen de touwen aan.

Na rust werden er een aantal omzettingen gedaan in het elftal van de Groe en kregen de blauw-witten de opdracht mee om de wedstrijd op slot te gooien. Ondanks dat Groede een zwaar veldoverwicht had bleef het doelpunt uit. In de 70ste minuut was het dan zover dat Wesley Steijaert na meer dan een half jaar blessure leed weer zijn rentree kon maken bij het eerste. En dat hij het scoren nog niet verleerd was, maakte hij gelijk duidelijk. Nog geen twee minuten stond hij in het veld of hij had zijn doelpunt al te pakken. Het slot akkoord was aan Bart van den Hemel die met twee harde schoten de eindstand op 5 – 0 bepaalde. Het enige smetje op deze wedstrijd was de gele kaart van Kika Menue, hij is hierdoor geschorst voor de volgende wedstrijd tegen Clinge.

Een mooie overwinning voor de Groe en mag zich nu gaan opmaken voor de zware wedstrijd tegen Clinge. In de eerste ontmoeting wist het nog te verrassen en zal nu alle zeilen moeten bij zetten om dit weer te kunnen bewerkstelligen.