December 13th, 2016

Afgelopen zondag mocht Groede 1 op bezoek bij buurman Schoondijke. Gezien de ranglijst een belangrijke pot voor beide ploegen. Voor Groede de kans om verder afstand te nemen van de onderste regionen en zich steviger in de middenmoot kan vestigen. Voor Schoondijke de kans om een stap uit de directe gevarenzone te doen. Kortom een leuke derby, waarbij er zo vlak voor de winterstop redelijk wat op het spel stond. Trainer André de Nooijer kon hiervoor over een vrij fitte selectie beschikken. Hij stuurde dan ook zijn manschappen het veld in met maar 1 opdracht; 3 punten.

Ditmaal werd om 14.15 al gefloten voor het begin van de wedstrijd, wegens gewijzigde regels van de KNVB. Groede wilde gelijk Schoondijke onder druk zetten door hoog te voetballen, dit leek in eerste instantie niet echt goed uit te pakken. De rood-gelen voetbalden een aantal maal er aardig onderuit, waardoor Groede wat behoudender moest gaan voetballen. Vanachter stond Groede aardig compact en liet de bal daar dan ook wat meer rond gaan. Door het centrum werd vaak de diepgang gezocht, waarbij de flanken iets te vaak over geslagen werden. Hier lag vaak juist wel de ruimte, die spijtig genoeg onbenut bleef. Toch pakte het aanvallende spel van Groede niet geheel verkeerd uit, via Bart van den Hemel en Ilyas Yavuz kreeg de Groe aardige kansen. Wederom ontbrak het Groede aan effectiviteit en bleef de openingsgoal uit. En zoals je zo vaak ziet in de voetballerij, als hij aan de ene kant niet valt dan…. juist ja, dan valt hij aan de andere kant. De eerste beste uitbraak van Schoondijke werd knap afgerond door de spits en schoot zodoende Groede op achterstand. Groede moest daarna komen, maar had veel moeite met het eigen spel weer op te pakken. Toch lukte het wel enkele kansen te creeeren, maar tot scoren kwam het voor de rust niet.

Na de rust moest Groede zo snel mogelijk de aansluitingstreffer zien te maken. Toch mocht het van geluk spreken dat Schoondijke niet de score verdubbelde nadat een corner net naast werd gekopt. Na dit gevaar, was het de beurt aan Groede. Toon van Parijs ging goed diep op de linkse flank en wist de bal strak voor te geven. Een inlopende Bart van den Hemel schoot de bal tegen de touwen en bracht de Groe zodoende op gelijke hoogte. Het geloof dat er meer te halen viel steeg bij Groede, waar bij Schoondijke het geloof juist afnam. De blauw-witte brigade voerde de druk op en kon zo na een dik uur spelen ook de 1 – 2 aantekenen. Voorafgaand aan dit doelpunt, constateerde de leidsman een overtreding. Bij beide ploegen was er even verwarring over welk team de vrije trap nu precies mocht nemen. Toen uiteindelijk duidelijk werd dat de vrije trap voor Groede was, nam Arno snel de vrije trap en stuurde Bart diep. Deze spurte zich snel richting het doel van Schoondijke en schoot de 1 – 2 tegen de touwen. Een belangrijk doelpunt, waarbij de Groe nu moest zorgen dat het de overwinning ook zou binnen slepen. Schoondijke probeerde nog wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar stuitte meerdere malen op de Groese verdediging. Uiteindelijk was het wederom Bart die de wedstrijd in het slot gooide en een loepzuivere hattrick op zijn naam zette.

Een belangrijke overwinning voor Groede, waarbij zoals gezegd de positie in de middenmoot is verstevigd. Volgende week staat de inhaal-wedstrijd tegen Oostburg op het programma, bij winst mag Groede nog een plekje stijgen op de ranglijst.