December 5th, 2016

Zondag 04 december, stond voor Groede 1 het laatste thuisduel van 2016 op het programma. Aan de Traverse werd de ploeg uit Sas van Gent ontvangen. Corn Boys bezette met 4 punten de laatste plaats in de vierde klasse A, waardoor Goede met minder dan 3 punten geen genoegen moest nemen. De oranje-witten verloren een week eerder met ruime cijfers van Breskens, maar dit was voor de blauw-witte brigade allerminst een teken dat het een “makkie” zou worden deze dag. Groede zelf kwam vorige week niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Tieke en de wedstrijd daarvoor werd er verloren van Breskens. Kortom Groede was weer eens toe aan een goede partij voetbal. Dat moest het overigens wel doen met een halve selectie. André de Nooijer kon niet beschikken over Ruud van Westen (ziek), Ediwn Brand (geblesseerd), Kika Menu (andere verplichtingen), Jan Willem de Rooij (werk) en Ricky Maenhout kon pas later aansluiten. Een geluk voor trainer André was wel dat Michel Broeckaert zijn wekker-functie weer terug aan had gezet en ditmaal dus wel op tijd aanwezig was voor de match. Mike Verkruijsse en Ciscke Menu waren bereid gevonden om de selectie compleet te maken.

Onder prachtige weersomstandigheden (vrieskou met een prachtige zondagmiddag zonnetje) werd er aan de wedstrijd begonnen. Groede zocht natuurlijk al snel de aanval en wilde probeerde zo snel mogelijk de wedstrijd open te breken. Toon van Parijs en Ilyas Yavuz waren de meest vooruit geschoven mannen aan Groede-zijde en zij mochten het doel gaan bestoken van Corn Boys. Aan de andere kant mocht het duo Lakerveld/Knetsch er voor zorgen dat de oranje-witten het doel van Groede niet konden gaan bestoken. Enrique van Opdurp en Michel Broeckaert maakte de verdediginslinie compleet. Deze verdediging kreeg het overigens wel even benauwd na tien minuten voetballen, toen de snelle links-buiten van Corn Boys gevaarlijk uitbrak. Een buitenspelval weerhield hem van scoren en even later stond ook Ricky Verkruijsse het openingsdoelpunt van Corn Boys in de weg. Nadat Groede zich zelf wat herpakt had, viel het openingsdoelpunt gelukkig aan de goede zijde. Een zeer goed lopende aanval vanaf het middenveld via vijf schijven, belande bij Toon van Parijs. Die liet zien dat hij mes-scherp was en plaatste de bal met een mooie diagonaal achter de doelman. De voorsprong was er, maar nu zaak om deze uit te bouwen en zodoende de wedstrijd in het slot te gooien. Hier toe kreeg Groede enkele open kansen, Bart mocht 1 op 1 met de keeper en ook Ilyas Yavuz kreeg de bal op een presenteer blaadje om de score te verdubbelen. Beiden slaagden hier niet in, waardoor de stand bleef steken op 1 – 0. Na 45 minuten blies de leidsman van dienst voor de rust, Groede liet Corn Boys in leven en moest dus het verschil gaan maken in de tweede helft.

Na rust maakte Groede ook het verschil, waar André om vroeg in de rust. Na een klein uur spelen was het Michel Broeckaert die de aanval zelf opzette vanaf de links-back positie. Hij ging eerst een één-twee aan met Arno om vervolgens de bal diep op Ilyas te steken. Ilyas werd echter onderuit gehaald in de zestien, maar nog voordat de scheids kon fluiten was het Bart van den Hemel die de bal alsnog tegen de touwen joeg. Een goede voordeel-regel van de leidsman en de Groe had zijn tweede treffer te pakken. Corn Boys leek wat gebroken te zijn en Groede begon makkelijker te voetballen. Na 75 minuten voetballen passeerde Bart op de rechtse flank makkelijk zijn mannetje en wist hem pan klaar te leggen voor de inkomende Arno die de 3 – 0 op het scorebord zette. André bracht Ciscke Menu en Mike Verkruijsse binnen de lijnen om ook hun minuten te maken. Ciscke maakte een zeer goede invalbeurt en liet nogmaals zien dat Groede 1 in de toekomst aan hem veel plezier zal gaan beleven. Mike Verkruijsse wist zijn inval beurt als spits op te luisteren met een doelpunt. Nadat Bart drie man voorbij had gespeeld (waarvan twee door de benen) trok hij de bal strak terug op de gereed staande Mike. Deze twijfelde geen moment en schoot de eindstand van 4 – 0 op het bord.

Groede won uiteindelijk vrij gemakkelijk van Corn Boys, maar had wel even het zettje richting de 2 – 0 nodig. Door deze overwinning treed de Groe toe tot het linkerrijtje van de ranglijst en zal met nog 2 wedstrijden voor de winterstop deze positie met hand en tand moeten verdedigen.