November 9th, 2016

“VV Groede schrijft weer geschiedenis”

Rond zondag 6 november stond een grote ronde rode cirkel. De derby van de West-Zeeuws-Vlaamse lage landen werd gespeeld op het sportpark van VV Groede.

In het  90-jarige bestaan van de club is er nog nooit een derde elftal van de Groe geweest die tegen het tweede heeft gespeeld. Tevens werden op deze dag de sponsoren van ’t Twidde en Ut Derde in het zonnetje gezet. Van Ganswinkel met shirts voor het derde. VG schilderwerken met shirts voor het tweede. Hubo’s Drankboetiek, Inex-schilderwerken en Het Overleg voor het sponsoren van de polo’s voor voor en na de wedstrijd.

Het publiek kwam al dan niet verkleed in grote getalen toestromen om beide elftallen van Groese makelij aan te moedigen. We kunnen wel rustig zeggen en concluderen dat door het spelen van  deze derby wederom een nationaal dorpsfeest op de kalender is gezet. Er waren spandoeken, vlaggen, sjaals en vuurwerk om over de vele spreekoren nog maar niet te spreken. Voor meer informatie over de Ultra’s van VV Groede verwijs ik graag naar de Facebook pagina voor een sfeerimpressie.  Via deze weg wil ik dan ook iedereen bedanken die naar de wedstrijd is komen kijken en de moeite heeft genomen om er een feest van te maken voor de spelers!

Trainer Robert Vink zette woensdagavond de gemoederen al op scherp door tijdens de warming-up de spelers in het tweede en derde te verdelen. De training die iedere woensdagavond om 20.00u. is, wordt goed bezocht door beide teams. Gemiddeld zijn er 18 mensen die de training bezoeken. De training wordt afwisselend door Jelko Sweegers, Imre Hubregtsen, Alex van Houte en Jan Elfrink verzorgd. Iedere week staat er dus een gevarieerde training te wachten. Ook deze woensdag was er een positiespel, kort partijspel, een estafette, een afwerkoefening en een eindpartij. Beide ploegen stonden dus strak en fit aan de aftrap. Enkele spelers van het derde hadden op vrijdagavond nog een extra trainingskamp belegd in de Tapperij te Tilburg en de volgende dag tijdens de Pubquiz in het Overleg. De spelers van het Tweede pakten het wat serieuzer op. De aanvoerder was zijn schoenen tot zaterdagavond kwijt en Kevin Traas bleek op zondagmiddag spoorloos te zijn. De schoenen werden zaterdagavond met een zelfgemaakte middenstip en een flesje spa-blauw afgeleverd op de Voorstraat. Tijdens de house-warming van Bart Van den Hemel bleken de schoenen te zijn ontvreemd door een zeker I. H. Te G.

Met kruitdampen over het veld werd de wedstrijd om klokslag 12.00u. gestart door Adri Risseeuw. Beide ploegen bleken te beschikken over een nagenoeg fitte selectie. De eerste vijfentwintig minuten controleerde Groede 2 de wedstrijd. De heren lieten de bal goed rondgaan en al snel resulteerde dit in een aantal kansen. De beste kans was voor Kaj Zwerver die vanaf de middencirkel op Wiliam a.k.a. Xavier afstoomde. 1-op-1 is William bijna niet te verschalken en Kaj vond dan ook zijn Waterloo om in quiztermen te blijven. Het bleef 0-0. De beste kans voor het Derde kwam via een strak gegeven voorzet en een dito kopbal. Helaas voor het derde kopte Donny de Vriend de bal naast het doel maar de aanval verdiende een doelpunt. Uit een counter van het tweede werd de spel via Ibi en Vedat de diepte ingespeeld naar rechtshalf Enrique van Opdurp. Deze sneed fantastisch naar binnen en wist Xavier in de verre hoek te verschalken. De 1-0 werd opgetekend.

In de rust werd er besloten om in plaats van de wedstrijd te controleren, aanvallender te gaan voetballen. Youri Verploeg werd losgelaten en samen met de andere ploeggenoten resulteerde dit in een kleine 75 kansen waarvan vier vierde door Xavier knap werd gepareerd. Normaal wordt de doelpuntenmaker altijd gekroond tot Man-of-the-match maar vanmiddag was de eer voor de doeleman van het derde. XAVIER!!! Toch deelde het Derde nog wel een speldprikje uit. In een van de drie counters van het derde werd vanaf de rand van de 16 de bal op het haakje gemikt door Leonard Paridaen. Helaas voor het derde en misschien ook wel voor de eindstand viel de bal niet in het net.

Het tweede en het derde kunnen terugkijken op een fantastische Groese voetbalmiddag met prachtige foto’s en filmpjes om nog eens lekker rustig na te genieten. De appelflappen voor de wedstrijd van gesponserd door VG Schilderwerken smaakten erg goed De soep van het Overleg en de broodjes van de Vrijbuijter smaakten na de wedstrijd wederom prima.